Nieuwsservice 15 december 2022


logo-header
Nieuwsservice 15 december 2022

13 januari bijeenkomst ‘kansen voor natte teelten in de bouw’

Beeld oogstmachine

De vernatting van de Peel biedt kansen voor het verbouwen van natte teelten. Op vrijdagmiddag 13 januari organiseren we samen met Innovatiehuis de Peel een interactieve bijeenkomst voor het telen en toepassen van natte teelten. De bijeenkomst is gericht op de hele keten van boer tot architect tot bouwer. Tijdens deze middag gaan we samen aan de slag om de kansen te verkennen die vernatting van de Peel biedt voor biobased bouwen met natte teelten, ook voor andere gebieden.

Snoei bomen Gemaalweg 19 tot 22 december

2022-12-13-wegafsluiting

Van 19 tot 22 december snoeien we bomen en rooien we enkele bomen aan de Gemaalweg bij bedrijventerrein Treurenburg in ’s-Hertogenbosch. Een verkeersomleiding is nodig. Deze is niet ingewikkeld en regelen we ter plekke via borden.

Tour d'Overheid op rioolwaterzuivering in Den Bosch

Tour dOverheid_2

Vrijdag 9 december vond de jaarlijkse Tour d’Overheid weer plaats. Medewerkers van verschillende overheidsorganisaties bezoeken finalisten en winnaars van de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het jaar. In 2018 werden wij uitgeroepen tot Beste Overheidsorganisatie en dit jaar waren wij aan de beurt om dit bezoek te verzorgen. De Vereniging voor Overheidsmanagement en de Algemene Bestuursdienst organiseren dit event.

Aardbeienteler zoekt samen met gemeente, provincie en ons naar verantwoorde groei trayveldenteelt

2022-12-9-ondertekening-samenwerkingsovereenkomst

Aardbeienteler Van den Elzen Plants B.V gaat samen met gemeente Meierijstad, de provincie en ons onderzoeken op welke manier de teelt van aardbeienplanten het beste past in de omgeving met oog voor bodem en water. De samenwerkingsovereenkomst hiervoor werd vandaag ondertekend bij de gemeente Meierijstad door burgemeester Kees van Rooij van de gemeente Meijerijstad, gedeputeerde Landbouw en Voedsel mevrouw Elies Lemkes-Straver, teler Arnoud van Asseldonk van Van den Elzen Plants B.V. en onze dijkgraaf Mario Jacobs.

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je dan uit via onderstaande link.