Snoei bomen Gemaalweg 19 tot 22 december


13 december 2022

Van 19 tot 22 december snoeien we bomen en rooien we enkele bomen aan de Gemaalweg bij bedrijventerrein Treurenburg in ’s-Hertogenbosch. Een verkeersomleiding is nodig. Deze is niet ingewikkeld en regelen we ter plekke via borden.

Veiligheid

Als je op of nabij de dijk fietst, wandelt of autorijdt, verwacht je dat je veilig bent. Dat betekent geen zware, krakende takken boven je hoofd of een boom die voor je auto dreigt te vallen. En wij willen ook niet dat een omvallende boom een dikke wortelkluit uit de dijk meetrekt. Het gat wat dan ontstaat, maakt de dijk kwetsbaar. En al helemaal als het water hoog staat en uitspoeling van grond en/of klei het gevolg kan zijn.

Controles

Genoeg redenen dus om scherp te zijn op controles van bomen in belangrijke delen van ons werkgebied. Dat gebeurt eens in de drie jaar door onafhankelijke boominspecteurs. Op basis van de laatste boomveiligheidscontroles zijn al bomen gesnoeid bij de Empelse Dijk en volgen er nog meer locaties. Uiteraard hebben we vooraf een ecoloog ingeschakeld, die onderzoek deed naar de aanwezigheid van vleermuizen of andere kwetsbare soorten.

Snoeiwerkzaamheden bij de Empelse Dijk.

Tijdelijke wegafsluiting

Zo ook bij de Gemaalweg tegenover bedrijventerrein Treurenburg in ’s-Hertogenbosch gaan we aan de slag. Hier is in de week van 19 tot 22 december de aannemer aan het werk. De tijdelijke wegafsluiting wordt aangegeven met vooraankondigingsborden. Waar nodig worden verkeersregelaars ingeschakeld. Bekijk op onderstaande kaart waar we precies snoeien en rooien.

Locatie snoei- en rooiwerkzaamheden.

Elke week ons laatste nieuws in je mailbox?

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsservice