Nieuwsservice 1 december 2022


logo-header
Nieuwsservice 1 december 2022

Waterbericht november 2022: te weinig neerslag, dus nog steeds lage grondwaterstanden

Waterbericht november 2022

In de maand november viel iets minder neerslag dan dat er gemiddeld in deze maand valt. Met name de tweede helft van de maand was wisselvallig. De grondwaterstanden zijn hierdoor weliswaar iets gestegen, maar zijn nog steeds laag voor de tijd van het jaar. Grote aanvulling van het grondwater vindt dus nog niet plaats, wat wel normaal is voor de maand november. In dit waterbericht lees je wat dit betekent voor ons watersysteem.

Wòtter of waoter? Zo spreken we 'water' uit in Brabant

2022-11-30-water-in-dialect-in-brabant_1

Wist je dat het woord ‘water’ de afgelopen 100 jaar (en nu nog steeds) op heel veel verschillende manieren is uitgesproken? Tussen het oosten en westen van Brabant is een duidelijk verschil. In de vorige eeuw stelden taalkundigen deze dialecten vast.

In Helmond stroomt straks de Stadse Aa weer

2022-11-29-stadse-aa-in-helmond

Samen met gemeente Helmond tekenden we op 28 november een intentieovereenkomst om de Stadse Aa weer terug te brengen. Hiermee herstellen we de oude structuur van de rivier en kunnen Helmonders genieten van het water door de stad. De herinrichting van de rivier helpt bij het leefbaarder en groener maken van de stad, de hittestress bij hete dagen in de stad te verminderen en de stad aantrekkelijker te maken om te wonen, werken en recreëren.

Groen-blauwe handdruk voor ZLTO De Peel

2022-11-24-groen-blauwe-handdruk-zlto

We hebben de inzet van ZLTO De Peel om regenwater langer vast te houden met een groen-blauwe handdruk beloond. “Deze handdruk is meer dan verdiend,” aldus dagelijks bestuurslid Ernest de Groot. “ZLTO De Peel denkt actief met ons en agrariërs mee.”

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je dan uit via onderstaande link.