Doe mee met World Cleanup Day; van afvaldisco tot gratis varen of suppen


31 augustus 2023

Op 16 september is het World Cleanup Day. Die dag staan er, verspreid over mooie plekjes in ons werkgebied, allerlei cleanup-activiteiten op het programma. Zo kun je meedoen aan een gezellige of sportieve activiteit, nieuwe plekjes ontdekken en meteen een goede daad verrichten.

Meld je aan voor World Cleanup Day op 16 september

Suppen voor schoon water

Samen de handen uit de mouwen steken is leuk! In samenwerking met een aantal SUP-verhuurders  gaan we suppen voor schoon water op verschillende plekken in ons werkgebied. Je kunt je hiervoor gratis aanmelden. Altijd al benieuwd geweest of je op een SUP kunt blijven staan? Dit is je kans om gratis kennis te maken met deze populaire sport. Zo heb je én een leuke activiteit én je bent zinvol bezig.

Stap aan boord van Skòn Schip

Wekelijks vaart de elektrische sloep ‘Skòn Schip’ uit om de oevers langs de Maas tussen Den Bosch en Ravenstein schoon te maken. Wil je ook een keer meevaren? Dan kun je met eigen ogen zien hoe het gesteld is met het afval langs de oevers van de Maas en natuurlijk zelf je handen uit de mouwen steken!

Opruimdisco

‘About Waste’ maakt opruimen leuk door het organiseren van afvaldisco’s! Kom in de opruim-mood met een silent disco koptelefoon. Luister naar je favoriete muziek en hoor interessante tips en weetjes over zwerfafval. Vanaf de Citadel en het Bolwerk Sint Jan in den Bosch kun je met grote en kleine bootjes het water op om te scheppen voor schoon water.

Scheppen vanuit een kano of raft

Drie keer per jaar vissen de (jeugd)leden van de Maaslandse Kanovereniging sowieso alle troep die ze kunnen vinden uit het water langs de oevers van het Delenkanaal en in het havengebied van Oss. Op 16 september kun jij ze helpen en meteen kennismaken met deze gezellige vereniging!

Samen de handen uit de mouwen voor een schone Aa

Stichting Duurzame Innovatie organiseert samen met Recycle Valleyeen landelijke Canal Clean Up van Den Helder tot Maastricht. Deze kleine 300 km lange uitdaging hebben zij opgeknipt in stukjes van 3 kilometer. Klein genoeg om het leuk en persoonlijk te houden! Op 16 september is onze Aa aan de beurt. Wil jij zelf of samen met buurtgenoten een stukje van dit traject opruimen? Kijk dan op www.duurzameinnovatie.eu voor aanmelden en meer info.

Meer informatie en aanmelden

Geef je snel op, want voor sommige activiteiten geldt vol=vol! Kijk voor meer informatie en aanmelden op  Cleanup Day op 16 september! - Waterschap Aa en Maas

Elke week ons laatste nieuws in je mailbox?

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsservice