Beleef de Peel tijdens het Leegvelderweekend


12 juli 2023

Het volledige programma van het Leegvelderweekend van Natuurpoort de Peel is bekend. Er is veel te doen en te beleven! Ook wij zijn erbij. Zien we jou op zaterdag 15 juli bij de afronding van project Leegveld of tijdens een van onze wandelexcursies?

Tijdens het Leegvelderweekend laten ondernemers en organisaties zien wat de Peel te bieden heeft. Je kunt onder meer gratis gebruik maken van de tandems van Yellow Rent. De Leegvelder Melktap en stal zijn geopend. Er zijn diverse informatiestandjes van lokale ondernemers en kunstenaars uit de regio aanwezig. Voor kinderen is er het Baroef animatieteam. Ze kunnen zich laten schminken. En er is live muziek door Tom Vintage.

Afronding project Leegveld

Eerder vertelden we dat we samen met aannemer Wetering en Staatsbosbeheer meedoen vanuit project Leegveld. Dit om de afronding van het project te markeren. Ruim twee jaar voerden we maatregelen uit in de Deurnsche Peel voor het hoogveenherstel in opdracht van provincie Noord-Brabant. De werkzaamheden zijn vanuit project Leegveld nu zo goed als klaar, de natuur kan zich verder gaan herstellen.

Wat gaan we op zaterdag 15 juli doen?

  • We houden om 11.00 uur met opdrachtgever provincie Noord-Brabant en gebiedspartners Staatsbosbeheer en gemeente Deurne een officiële openingshandeling van het project. Daarvoor gaan we het veld in. Vertrekpunt is Natuurpoort de Peel.
  • Om 13.00 en 15.00 uur geven we samen met de aannemer een laatste rondleiding in het gebied. De route voert over het Mussenkeetpad richting de Vlier.
  • Om 14.00 en 16.00 uur geeft Staatsbosbeheer een wandelexcursie in de bestaande natuur. Vertrekpunt is op de hoek van de Eikenlaan en de weg Leegveld.

Je bent van harte welkom om aan te sluiten.  Vooraf aanmelden is niet nodig.

comp 17 op peil3
De Deurnsche Peel

Er is nog meer te beleven

Naast de bovengenoemde activiteiten is er komend weekend nog meer te doen bij Natuurpoort de Peel. Ook op zondag 16 juli is er een programma. Daarvoor verwijzen we je naar de website van de natuurpoort. Hier vind je alle informatie. Kom en ontdek de Peel tijdens het Leegvelderweekend!

Bekijk het programma van het Leegvelderweekend

Elke week ons laatste nieuws in je mailbox?

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsservice