Ga mee scheppen voor schoon water op World Cleanup Day!


24 augustus 2023

Op 16 september is het World Cleanup Day. Die dag vragen wij extra aandacht voor het belang van schoon water en organiseren wij samen met andere partijen het event ‘Scheppen voor schoon water’. We roepen mensen op om ons te helpen met het rapen van zwerfafval op en rond het water. Dat kan met een SUP, kano of wandelend langs de oever.

Als waterschap zetten wij ons dag en dag uit in voor schoon water in sloten en beken. We zuiveren het afvalwater en meten en bewaken de waterkwaliteit. Tegelijkertijd doen we er alles aan om vervuilende stoffen en afval uit het water te houden. We hopen dat iedereen dat doet, want wat er niet in komt, hoeft er ook niet uit. Helaas komt er jaarlijks nog steeds meer dan 35 miljoen kilo zwerfafval in de natuur terecht. Dat is geen mooi gezicht, en niet goed voor planten, dieren en mensen. Vandaar dat we aan de slag gaan met een grote schoonmaak. Doe je mee?

Sluit je aan bij een sportieve cleanup vanaf een SUP of boot

Samen de handen uit de mouwen steken is leuk! In samenwerking met een aantal SUP-verhuurders en vaarverenigingen gaan we Scheppen voor schoon water op verschillende plekken in ons werkgebied. Je kunt je hiervoor gratis aanmelden. Zo heb je én een leuke activiteit én je bent zinvol bezig.

Samen de handen uit de mouwen voor een schone Aa

Stichting Duurzame Innovatie organiseert samen met Recycle Valleyeen landelijke Canal Clean Up van Den Helder tot Maastricht. Deze kleine 300 km lange uitdaging hebben zij opgeknipt in stukjes van 3 kilometer. Klein genoeg om het leuk en persoonlijk te houden! Op 16 september is onze Aa aan de beurt. Wil jij zelf of samen met buurtgenoten een stukje van dit traject opruimen? Kijk dan op www.duurzameinnovatie.eu voor aanmelden en meer info.

Meer informatie en aanmelden

Geef je snel op, want voor sommige activiteiten geldt vol=vol!

Meer informatie en aanmelden

Elke week ons laatste nieuws in je mailbox?

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsservice