Waterbazen


Je ziet ze niet altijd, maar ons land zit vol Waterbazen: mensen die op hun manier bijdragen aan schoon en voldoende water. Bij Aa en Maas zijn we ontzettend blij met alle waterbazen. Wat hoe meer ‘waterbewuste’ mensen, hoe beter. Zelf werken we ook elke dag hard aan schoon en voldoende water, én veilige dijken.

Suppen en scheppen voor schoon water

Ben jij een echte waterbaas en help je mee met het rapen van zwerfafval op en rond het water? Dat kan met een SUP, kano of wandelend langs de oever. Ga aan de slag en maak kans op spetterende prijzen!

Doe mee

Word ook een Waterbaas

Wil jij ook bijdragen aan schoon en voldoende water? Dat is makkelijker dan je denkt! Met kleine aanpassingen in en om het huis kun je al veel bereiken. Denk aan plastic afval uit de sloot halen, geen frituurvet of medicijnen door de wc spoelen of regenwater opvangen met een geveltuintje, balkonplantjes of een regenton. Inspiratie nodig?

Lees alle tips

Waterbazen wandeling

Word een echte Waterbaas tijdens een heerlijke wandeling in het gebied van Aa en Maas. Gebruik de Doe & ontdek-gids en kies zelf waar je gaat wandelen: op de dijk, in de natuur of in de stad. Ontdek leuke water-weetjes, zie wat jij kunt doen voor schoon en voldoende water, check de waterkwaliteit, leer kijken als een dijkwachter of spot tegeltuinen, regentonnen of wadi’s. Ook zijn er speciale waterweetjes-wandelroutes in Heusden, Someren, Landhorst en Grave. Deze kun je combineren met de Doe & ontdek-gids.

Bekijk de wandelingen

In gesprek met waterbazen

Waterbazen zijn er in verschillende vormen en maten. Hier en op onze Facebook en Instagram pagina plaatsen wij regelmatig inspirerende voorbeelden van waterbazen. Ben of ken jij ook een waterbaas? Mail je verhaal (het liefst met een foto of video van jezelf in actie) naar communicatie@aanenmaas.nl. Wie weet gebruiken we jouw verhaal straks in onze campagne. Zodat je anderen inspireert om ook een waterbaas te worden!

Lees de verhalen

Wat doet het waterschap?

Wij werken 24 uur per dag aan schoon, veilig en voldoende water. We onderhouden de dijken en zuiveren afvalwater. We hebben aandacht voor het vasthouden en aanvoeren van water, wat steeds belangrijker wordt omdat ons klimaat verandert. Om niet alleen nu, maar ook in de toekomst hierop voorbereid te zijn, zijn educatie en innovatie belangrijke pijlers in ons werk.

Meer over wat Aa en Maas doet

Waterbaas worden bij het waterschap?

Wil jij werk dat ertoe doet en werken met plezier? Kom dan werken bij Aa en Maas! We zijn een veerkrachtige organisatie met passie voor innovatie. Regelmatig hebben we vacatures voor stagiaires of nieuwe medewerkers.

Bekijk de vacatures

Klimaatsubsidie

Wil je een project starten dat zorgt voor een blijvende verbetering van water en groen in jouw omgeving? En doe je dat in een dorpskern of stad én samen met anderen? Dan kun je subsidie aanvragen.

''Een groen idee? Daar helpen wij je mee!''

Meer over klimaatsubsidie

buren-geveltuintje-1200x628

Waterbazen gezocht

Ben of ken jij ook een waterbaas, iemand die bewust met water omgaat? Dan horen we graag jouw verhaal. We kunnen jouw verhaal misschien gebruiken om anderen te inspireren om een waterbaas te worden. Mail jouw verhaal naar communicatie@aaenmaas.nl

Blijf op de hoogte

Wil je ontdekken hoe jij een Waterbaas kunt worden? En op de hoogte blijven van wat wij doen, als waterschap? Volg ons dan via onze social media kanalen: