Nieuwsservice 26 oktober 2023


logo-header
Nieuwsservice 26 oktober 2023

Een kijkje in 't Aa-dal Zuid

thumbnail6

Rondom Asten en Someren, ofwel ’t Aa-dal Zuid, werken we met de gemeenten en andere betrokkenen aan een klimaatbestendig en natuurvriendelijk beekdal. Begin dit jaar rondden we er verschillende werkzaamheden af bij de Aa, de Beekerloop en de Slievense Loop. Zes maanden later namen we een kijkje en zagen hoe mooi het gebied zich herstelt!

Wij starten met de schouw (slootcontroles) in november

schouw-bericht-oktober_1

Mensen die aan een sloot (B-watergang) wonen zijn zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van die sloot. Jaarlijks controleren wij of dat goed gebeurd is. Zo niet, dan sturen wij een brief met het verzoek om dat alsnog te doen. Deze controle noemen we de schouw. De afgelopen jaren vond de jaarlijkse schouw plaats in januari. Vanaf dit jaar starten we voortaan op 15 november.

Klus geklaard! Beton in damwanden Crèvecoeur gestort

Damwanden Crevecoeur

En die herstelwerkzaamheden waren door onderwater lassen en beton storten niet zomaar even gefikst!

Levian van 11 jaar onze nieuwe dijkbeheerder?

SM5

Sjaak neemt Levian en presentator Jochem van Gelder mee op pad voor een toffe snuffelstage naar de Maasdijk in Den Bosch! Zou dit Levians droombaan dan zijn....?

Werken bij Aa en Maas? Bekijk onze toffe vacatures!

vacatures-oktober

Wil jij werk dat ertoe doet en werken met plezier? En vind je het belangrijk dat je jezelf kunt blijven ontwikkelen? Bekijk onze openstaande vacatures hier.

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je dan uit via onderstaande link.