Nieuwsservice 25 mei 2023


logo-header
Nieuwsservice 25 mei 2023

Ga mee op onderzoek tijdens onze Waterdag in de natuur op 10 juni

2023-5-23-waterdag

Waterdiertjes vangen, op vissen- en plantenexcursie of al wandelend een mooi plekje ontdekken? Op zaterdagochtend 10 juni van 9.30 tot 12.30 uur organiseren wij een Waterdag in de natuur rondom kasteel Heeswijk. Een leuke en leerzame buitendag voor jong en oud met allerlei doe-activiteiten. Jij gaat toch ook mee op onderzoek?!

Eerste grote maaironde gestart

2023-5-23-eerste-grote-maaironde-gestart

Tussen 1 juni en 15 november 2023 maaien we een groot deel van onze sloten en beken. Incidenteel hebben we vanaf half april al een aantal slootbodems gemaaid om ervoor te zorgen dat het water goed door kan stromen. Met het jaarlijks maaionderhoud voorkomen we dat sloten en beken dichtgroeien.

Heb jij een groen idee? Wij geven subsidie!

2023-5-22-biodiversiteit

Vandaag is het de internationale Dag van de Biodiversiteit. Biodiversiteit is de variatie aan planten en dieren op aarde. Dat is belangrijk voor de natuur. Het zorgt voor schoon water, schone lucht en een gezonde bodem. Maar we hebben een serieus probleem. De biodiversiteit holt namelijk wereldwijd achteruit. Zo'n 100 jaar geleden hadden we nog 40% van de oorspronkelijke dieren en planten op onze wereld over. Nu is dat nog maar 15%. Het is dus de hoogste tijd voor meer biodiversiteit. Wist jij dat je voor verschillende groene ideeën en initiatieven bij ons subsidie kunt aanvragen?

Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Schrijf je dan uit via onderstaande link.