Wat mag wel en niet langs de slootkant?


27 mei 2024

Voor het goed aan- en afvoeren van water is slootonderhoud nodig. Om dit goed en veilig te kunnen doen, is ruimte nodig en hiervoor dient een strook langs de sloot of beek vrij te zijn. Die onderhoudsstrook gebruiken we om met een machine de sloot te maaien, het maaisel neer te leggen en voor het inspecteren van de stabiliteit van de oevers. De breedte van de onderhoudsstrook is afhankelijk van de locatie en is maximaal 5 meter. Er mogen geen obstakels op staan die het onderhoud hinderen. Zijn deze er wel, dan kunnen onze toezichthouders vragen deze weg te halen of te verplaatsen.

Samen zorgen voor veilig, voldoende en schoon water

Door het vrijhouden van de onderhoudsstrook langs een sloot zorgen we samen voor veilig, voldoende en schoon water. En voor fijn wonen langs het water. In onderstaande video geven we je inzicht in het waarom van de onderhoudsstrook en wat wel en niet mag op de strook.

Wil je meer informatie of heb je plannen langs de sloot op jouw perceel?

Klik dan op onderstaande button voor meer informatie over de onderhoudsstrook. Ook om te checken of je een vergunning nodig hebt voor je plannen.

Meer informatie over de onderhoudsstrook


Vragen? Wij helpen je graag!

Annelene Wesel

Functie
Adviseur watersysteem
Telefoon
06-20 44 87 95
E-mail
awesel@aaenmaas.nl

Michelle Cornelissen

Functie
Adviseur watersysteem
Telefoon
06-82 10 88 97
E-mail
mcornelissen@aaenmaas.nl

Ton van Uden

Functie
Toezichthouder complex
Telefoon
073-615 68 89
E-mail
tvanuden@aaenmaas.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsservice

Abonneer je op onze digitale nieuwsservice en ontvang leuke en interessante artikelen over diverse onderwerpen wekelijks in je mailbox.