Het is weer zo ver: de vacature voor het traineeprogramma De Toekomst van Brabant is geopend!


20 maart 2024

Werken aan maatschappelijke opgaven én aan je eigen ontwikkeling?
Dat kan met een traineeship bij De Toekomst van Brabant! Na dit programma ben je breed inzetbaar binnen de overheid. Tijdens het programma van twee jaar doe je veel ervaring op bij verschillende overheden, met verschillende thema’s en in verschillende rollen. Zo ontdek je welke plek bij jou past. Je kunt tot en met 22 april solliciteren voor de traineeprogramma's die in september starten.

Wat ga je doen?

Drie opdrachten van acht maanden bij verschillende organisaties: een grote of kleine gemeente, waterschap of de provincie. We hebben een breed aanbod van uitdagende opdrachten. Daarnaast geef je met ons opleidingsprogramma een boost aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

In de opdrachten werk je als projectleider, adviseur of onderzoeker aan uiteenlopende thema's. Op basis van jouw talenten en interesses kijken we welke opdracht het meest passend is. Soms werk je aan een opdracht die past bij je studieachtergrond, maar je ontdekt ook nieuwe thema’s. Van projectleider vergroening van het stadscentrum tot adviseur in het veiligheidsteam of het sociaal domein.

Kijk op de website van De Toekomst van Brabant voor meer voorbeelden van opdrachten

Eerder deed Luna een traineeship bij Aa en Maas

Een uitgebreid opleidingsprogramma & coaching

Werken en leren gaan samen in het traineeprogramma. Je leert de overheid kennen en ontwikkelt jouw persoonlijk leiderschap en professionele vaardigheden. Je krijgt individuele coaching en bijna elke maand heb je twee opleidingsdagen samen met je medetrainees op een mooie trainingslocatie. Met onze vaste trainers ga je aan de slag met jouw talenten en leer je hoe je die effectief kunt inzetten. Daarnaast leer je van elkaar. Zo ontstaat een hechte groep waar groei en gezelligheid hand in hand gaan.

De Toekomst van Brabant heeft 2 type vacatures

Je kunt tot en met 22 april solliciteren voor de traineeprogramma's die in september starten.

Solliciteer voor het generalisten traineeprogramma

Solliciteer voor het data- en informatiemanagement programma

Wat het werken als trainee bij Aa en Maas nog meer leuk maakt?

We hebben een jonge-ambtenarennetwerk 'SAAMen'. Van alle medewerkers van Aa en Maas is zo’n 20% jonge ambtenaar. Zij zijn onze toekomst! Om deze mensen met elkaar en met onze organisatie te verbinden, is ons jonge-ambtenarennetwerk SAAMen opgericht.

Wat is en wat doet SAAMen?

SAAMen is een platform voor de jonge ambtenaren (≤ 35 jaar) van Aa en Maas. Binnen dit netwerk organiseren we activiteiten waardoor we dichter bij elkaar komen, ervoor zorgen dat nieuwe collega's zich thuis voelen binnen deze organisatie en delen we kennis en ervaring met al onze collega’s.

Daan en Milou vertellen je meer over ons jongerennetwerk SAAMen


Meer over