Special natuurgebied De Maashorst


5 maart 2024

De partners in het natuurgebied De Maarhorst (de gemeenten Bernheze, Maashorst en Oss, Staasbosbeheer en Waterschap Aa en Maas) vinden het belangrijk dat zo veel mogelijk inwoners, ondernemers en belangengroepen de kans krijgen om betrokken te zijn bij de ontwikkeling van het gebied.

Verdroging

Het gebied kampt met droogte en de gevolgen van verdroging. Dat zien we met name aan het dalende grondwaterpeil. Dit heeft effect op de landbouw en de natuur in het gebied, maar ook op de omliggende gebieden. In samenspraak met de omgeving hebben we daarom een plan opgesteld met effectieve maatregelen voor de korte en lange termijn.

Lees meer op de projectpagina

‘Ontmoeting natuurgebied De Maashorst’ en special

Op 14 maart organiseren de gebiedspartners een bijeenkomst in Nistelrode over de ontwikkeling van het natuurgebied. Er is ook een special uitgebracht over de plannen van de verschillende partijen in het gebied. In deze special lees je interviews met bijvoorbeeld Nico Ettema, die al decennialang de ontwikkeling van de natuur in het gebied volgt. Maar ook onze eigen projectleider Simon Schimmel is geïnterviewd. Hij geeft uitleg over de watermaatregelen die we willen uitvoeren op de horst. Simon is op 14 maart ook aanwezig bij de bijeenkomst om een toelichting te geven op de plannen.

DJI_0776

Lees voor meer informatie de special of kijk op  www.natuurgebieddemaashorst.nl.

De bijeenkomst op 14 maart wordt gehouden in Nesterlé in Nistelrode, iedereen is vanaf 19:15 welkom.


Vragen? Neem contact op met:

Simon Schimmel

Simon Schimmel 1 Aa en Maas
Functie
Projectleider
E-mail
sschimmel@aaenmaas.nl