Stem nu voor de landelijke Publieksprijs waterinnovatie voor Aa en Maas!


10 januari 2024

Twee van onze baanbrekende projecten zijn genomineerd voor de landelijke Waterinnovatieprijs. We kunnen ook de Publieksprijs winnen. Doe mee en bepaal mee wie de publieksprijs wint. Het is simpel, snel en elke stem telt!

Stem op: effecten meten met datamining

De innovatie ‘Effecten meten met datamining’ is ingediend door Bart Brugmans. Datamining  = op een slimme manier zoeken naar verbanden tussen verschillende data. In het geval van Aa en Maas onderzoekt Bart Brugmans de effecten van baggeren en maaien op de waterkwaliteit. Het voordeel is dat deze aanpak effecten goed in beeld brengt en dure studies overbodig maakt.

Stem op effecten meten met datamining

Stem op Torwash: slib ontwateren

Een soort knikkerbaan op de zuivering in Land van Cuijk, waarmee we ongelofelijk veel water uit slib kunnen halen. Zoveel dat we de klimaatvoetafdruk flink kunnen verkleinen. Onder andere door afscheid te nemen van fossiele bandstof, 42000 vrachtwagens minder op de weg, en de productie van groene energie. Collega Jantien de Jong is de projectleider van deze innovatie. En Pavlina Nanou ontwikkelt de techniek Torwash en heeft de innovatie ingediend voor de waterinnovatieprijs.

Stem op Torwash: slib ontwateren

Liken en/of delen is leuk

Stemmen voor de publieksprijs kan nog tot en met 25 januari. Het helpt als jij ook je eigen netwerken inschakelt om te stemmen op onze innovaties. Of like en deel ons bericht op LinkedIn.

Bekend maken winnaar

De winnaars worden op donderdag 1 februari bekendgemaakt tijdens het Waterfestival in Utrecht. De organisatie van de Waterinnovatieprijs is in handen van de Unie van Waterschappen, het Waterschapshuis, de Nederlandse Waterschapsbank en STOWA.