Leerlingen ontvangen eerste Osse Toolkit Klimaatproof Schoolplein


24 januari 2024

Leerlingen uit groep 7 van basisschool De Lockaert in Oss ontvingen dinsdag de eerste Toolkit Klimaatproof Schoolplein uit handen van wethouder Dolf Warris. Met de inhoud van de toolkit gaan de leerlingen zelf aan de slag om hun schoolplein klimaatvriendelijker en biodiverser te maken. Natuurcentrum en stadsboerderij De Elzenhoek reikt 15 gratis toolkits uit aan basisscholen in Oss. De toolkit is mede mogelijk gemaakt met de subsidie educatie-recreatie van ons waterschap.

Basisschool De Lockaert Oss.

Aan de slag

Met de toolkit zetten de basisscholen een (eerste) stap naar een groener en klimaatproof schoolplein. De leerlingen van De Locakert hadden veel zin in om aan de slag te gaan. Met instructiekaarten en -filmpjes uit de toolkit zullen ze eerst een schoolpleinscan maken. Daarna steken ze de handen uit de mouwen. Zo gaan ze tegels uit het schoolplein vervangen door bomen en struiken, want “Gras is beter dan tegels. Want als het regent, gaat het water erin,” geeft een van de leerlingen aan. En ze zullen zelf een insectenhotel en vogelhuisje bouwen. Ze zien het ook wel zitten om een poel op het schoolplein te maken. Aan enthousiasme geen gebrek! We hebben er alle vertrouwen in dat ze er een nog klimaatvriendelijker schoolplein van maken.

Uitreiking Toolkit Klimaatproof Schoolplein door wethouder Dolf Warris.

Dtv Nieuws schreef ook een artikel over de uitreiking van de Toolkit Klimaatproof Schoolplein bij basisschool De Lockaert en maakte een video.

Lees het artikel en bekijk de video op de website van Dtv Nieuws

Subsidies

Meer weten over de voorwaarden van onze subsidie educatie-recreatie? Klik dan op onderstaande button.

Meer over de subsidie recreatie-educatie

Lees meer over het vergroenen van schoolpleinen met de subsidie Schoolpleinen van de Toekomst via onderstaande button.

Meer over de subsidieregeling Schoolpleinen van de Toekomst