Nieuwe inlaat in de Hertogswetering geplaatst


30 april 2024

De tweede fase van de herinrichting van de Hertogswetering nabij Oss vordert al aardig. De nieuwe waterinlaat om het Osse achterland van water te voorzien is onlangs geplaatst.

Herinrichting Hertogswetering

Deze werkzaamheden zijn een vervolg op fase 1, waarbij al maatregelen zijn genomen langs de Hertogswetering en de Roode Wetering. We maken nu o.a. kades stabieler, leggen een natuurvriendelijke oever aan en maken een nieuwe waterinlaat. Deze nieuwe inlaat is onlangs geplaatst en zorgt voor extra wateraanvoer van de Hertogswetering naar de Osse aanvoersloot en het achterland van Oss. Dit is met name voor droge zomers van belang, om te zorgen voor voldoende water in het gebied.

IMG-20240418-WA0007
Aanleg waterinlaat Hertogswetering

Planning

Aannemer Vissers Ploegmakers voert de werkzaamheden in opdracht van waterschap Aa en Maas uit. De aannemer is half maart gestart. De werkzaamheden duren ongeveer 7 maanden. We voeren het in fases uit. We werken tot en met mei nog aan het traject bij de Oijenseweg. Na de zomervakantie worden de trajecten JF Kennedybaan-Gewandeweg en Kesselseweg-Hustenweg uitgevoerd.

Vragen en meer informatie

Meer informatie over het project is te lezen op www.aaenmaas.nl/hertogswetering. Bij vragen, neem contact op met junior projectleider Daan Seuntjens (dseuntjens@aaenmaas.nl).

Geselecteerde foto (3)
Aanleg waterinlaat Hertogswetering
Geselecteerde foto
Aanleg waterinlaat Hertogswetering

Vragen? Neem contact op met:

Daan Seuntjens

Daan Seuntjens 1 Aa en Maas
Functie
Junior Projectleider
E-mail
dseuntjens@aaenmaas.nl