Boxmeer groener dan ooit: exportstraat schittert met vernieuwde tuinen


13 november 2023

Bewoners van de Exportstraat in Boxmeer bundelden hun krachten om hun voor- en achtertuinen te vergroenen. Het resultaat is fantastisch!

Wapenen tegen wateroverlast, droogte en hitte

Dit groenproject is slechts een voorproefje van de inspanningen van de regio Land van Cuijk om zich in de toekomst beter te wapenen tegen wateroverlast, droogte en hitte. Groene tuinen bieden niet alleen ruimte aan de natuur, zoals vogels en insecten, maar zorgen er ook voor dat regenwater efficiënter wordt afgevoerd. Daarnaast biedt het groen in de zomer verkoeling aan de bewoners.

Een gezellige dag met een duurzaam resultaat

Naast de ecologische voordelen was deze dag vooral een gelegenheid voor de bewoners om gezellig samen te komen. De bewoners zijn blij met het resultaat. Dit project heeft niet alleen de buurt verfraaid, maar ook de gemeenschap versterkt.

Samen de handen uit de mouwen

Het succes van dit groenproject is te danken aan een nauwe samenwerking tussen de projectgroep van Klimaatbestendig Land van Cuijk, de Gemeente Land van Cuijk, woningcorporatie Mooiland, Sociom en ons waterschap. We boden niet alleen financiële steun en begeleiding, maar staken ook de handen uit de mouwen. Lokale betrokkenheid speelde een belangrijke rol in dit groene initiatief. Lokale hovenier Elbers Groen hielp bij het ontwerp, leverde planten en voerde werkzaamheden uit op de dag zelf.

Op naar een groenere toekomst

Hoewel dit groenproject een groot succes was, zijn we er ons van bewust dat er meer moet gebeuren. Samen met de gemeente en Mooiland kijken we nu naar andere gebieden waar wateroverlast een uitdaging vormt. Ook daar gaan we aan de slag.