Het gaat over water, we kiezen nu, maar ook voor later


9 maart 2023

Op woensdag 15 maart 2023 mag je naar de stembus voor de  waterschapsverkiezingen. Zo beslis je mee over wie er in het bestuur van waterschap Aa en Maas komen. Door te stemmen op de politieke partij van jouw voorkeur, oefen je invloed uit op de keuzes die worden gemaakt. Jouw stem is belangrijk! Via een heus verkiezingslied brengen we dit ook op een ludieke manier onder de aandacht.

Verkiezingslied

Marcel Stevens maakte voor ons dit mooie verkiezingslied. Het is een echte meezinger geworden. Ga op 15 maart naar de stembus met dit vrolijke deuntje in je hoofd.  En de tekst spreekt voor zich; 'het gaat over water, we kiezen nu, maar ook voor later'.

Alles over de verkiezingen

Kijk op onze pagina Verkiezingen voor meer informatie over het waterschap, de verkiezingen en de partijen waarop je kunt stemmen. Ook is hier een online stemhulp te vinden.

De stemhulp MijnStem helpt je om uit te vinden welke partij het best bij jou past. Door je postcode in te voeren, krijg je de stellingen die spelen in het waterschapsgebied waar jij woont. Nadat je per stelling hebt aangegeven hoe je dit beoordeelt, krijg je een stemadvies.

Over het algemeen bestuur

In Oost-Brabant werkt waterschap Aa en Maas 24 uur per dag aan sterke veilige dijken, een goede kwaliteit van water in sloten, beken en rivieren en het voorkomen van teveel of te weinig water. Ook maken wij voor onze ruim 778.000 inwoners en bedrijven het afvalwater schoon.

Het algemeen bestuur van het waterschap bestaat uit leden van politieke partijen waar je op kunt stemmen tijdens de waterschapsverkiezingen. En elke partij heeft zijn eigen voorkeuren. Er wordt om de vier jaar een nieuw algemeen bestuur gekozen. Samen nemen zij beslissingen over wat het waterschap doet. Iedereen kan er op rekenen dat waterschap Aa en Maas zorgt voor veilige dijken, schoon en voldoende water, maar dan blijft er nog genoeg te kiezen over. Daarom zijn er verkiezingen. Op woensdag 15 maart 2023.

Elke week ons laatste nieuws in je mailbox?

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsservice