Beleef onze Waterdag in de natuur zaterdag 10 juni


7 juni 2023

Zaterdag 10 juni is het zover: van 9.30 tot 12.30 uur organiseren we een Waterdag in de natuur rondom kasteel Heeswijk! Ga mee op onderzoek en vang waterdiertjes, neem deel aan een vissen- en plantenexcursie of maak een wandeling met een gids.

Leuke en leerzame activiteiten voor jong en oud

Doe deze zaterdag mee aan verschillende doe-activiteiten. We zetten ze hieronder op een rijtje!

  • Samen met onze ecologen en gidsen van IVN Bernheze ontdek je welke waterdiertjes er allemaal in het water leven én wat dat zegt over de waterkwaliteit. Starttijden zijn 9.30 uur, 10.30 uur en 11.30 uur. We hebben plek voor 60 kinderen, dus meld je snel hier aan via de website van IVN.
  • Ook volwassenen kunnen op onderzoek uit. Benieuwd hoe de planten en dieren zich ontwikkelen in de Aa bij kasteel Heeswijk? En wat dat zegt over hoe schoon de beek is? Trek je (lies)laarzen aan en kom langs om te helpen of om van ons te leren!
  • Wandel zelfstandig of met beheerder Sjors de Kort van Brabants Landschap door een van onze mooiste plekjes: het Dynamisch Beekdal van de Aa. Starttijd is 11.30 uur. Meld je aan via: communicatie@aaenmaas.nl onder vermelding van 'Wandeling 10 juni' en het aantal personen. Let op: vol=vol.
  • Een mooi plekje is een schoon plekje! Tijdens deze Waterdag is Recycle Valley aanwezig met grijpers, schepnetjes en vuilniszakken. Heb je zin om je handen uit de mouwen te steken terwijl je de prachtige omgeving van het kasteel en de Aa verkend? Help dan mee met scheppen voor schoon water. Heb je een sup? Meld je dan aan voor een clean(s)up (starttijd 10.30 uur), georganiseerd door Samen suppen. Aanmelden voor deze activiteit kan via de website van Samen suppen.

Parkeren en melden via de Klimaatkeet

Als je naar de Waterdag in de natuur komt, kun je het beste parkeren op de gratis parkeerplaats van Kasteel Heeswijk aan de Kanaaldijk. Vlak na de brug richting het kasteel aan de rechterkant zie je onze Klimaatkeet. Hier kun je je melden voor de activiteit waaraan je mee wilt doen of voor algemene informatie over het werk van ons waterschap. Ook geven wij hier uitleg over onze klimaatsubsidies.

Zien wij jou deze zaterdag?

Klik voor alle informatie op onderstaande button.

Meer informatie over de Waterdag in de natuur

Elke week ons laatste nieuws in je mailbox?

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsservice