Hét moment om regenwater op te vangen voor drogere tijden


31 juli 2023

Van miezer en motregen tot plensbui en wolkbreuk. We zagen het de afgelopen dagen allemaal voorbij komen. En dat blijft volgens de weersvoorspellingen komende week nog zo. Niet zo fijn als je nu een vakantie in eigen land hebt, maar wel goed voor de natuur. Een perfect moment om het water dat valt, op te vangen voor in drogere tijden. Maak bijvoorbeeld je eigen regenreserve met een regenton in combinatie met een afgekoppelde regenpijp.  Zo stroomt tijdens een bui het water niet direct weg via het riool. Dat opgevangen water gebruik je vervolgens als het droog is, bijvoorbeeld om je planten water te geven of je tuin te sproeien.

Tijdens een bui vult je regenton zich automatisch met water dat anders het riool in stroomt. Dat water gebruik je vervolgens als het droog is, bijvoorbeeld om je planten water te geven of je tuin te sproeien. Wist je dat er heel veel soorten en maten zijn? Denk bijvoorbeeld aan een regenton die je gebruikt als bloembak. Of kies voor een design regenton van hout of in een bijzondere vorm. Zo maak je er zelf een feest van.

En dat je regenpijp afkoppelen van de riolering niet moeilijk hoeft te zijn, bewijst Kees de Bruijn (70) uit Sint-Anthonis in ons inspiratieboek vol waterbesparende tuintips.

Laat je inspireren met ons inspiratieboek vol tuintips

En het goede nieuws? Wij geven subsidie voor deze klimaatbestendige maatregelen! Zo help je jezelf, je omgeving, je portemonnee én ons als waterschap.

Meer informatie over deze subsidie voor klimaatbestendige maatregelen

Verschillende soorten regentonnen

Elke week ons laatste nieuws in je mailbox?

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsservice