Negen deelnemende partijen verkiezingen Aa & Maas


7 februari 2023

De waterschapsverkiezingen staan voor de deur. Dit betekent dat iedereen van 18 jaar of ouder op woensdag 15 maart mag stemmen. De deelnemende partijen voor de verkiezingen van het nieuwe bestuur van Aa en Maas zijn bekend. Ook zijn de lijstnummers vastgesteld.

Deze negen partijen doen in waterschap Aa en Maas mee aan de waterschapsverkiezingen;

  1. Water Natuurlijk
  2. CDA
  3. VVD
  4. Partij van de Arbeid (P.v.d.A.)
  5. 50PLUS
  6. AWP, voor water, klimaat en natuur
  7. Ouderen Appèl – Hart voor Water
  8. BBB
  9. Partij voor de Dieren

Lijsttrekkers

Bekijk in onderstaande video wie de lijsttrekkers zijn van de deelnemende partijen.

Het algemeen bestuur

In Oost-Brabant werkt waterschap Aa en Maas 24 uur per dag aan sterke veilige dijken, een goede kwaliteit van water in sloten, beken en rivieren en het voorkomen van teveel of te weinig water. Ook maken wij voor onze ruim 778.000 inwoners en bedrijven het afvalwater schoon.

Het algemeen bestuur van het waterschap bestaat uit leden van politieke partijen waar je op kunt stemmen tijdens de waterschapsverkiezingen. En elke partij heeft zijn eigen voorkeuren. Er wordt om de vier jaar een nieuw algemeen bestuur gekozen. Samen nemen zij beslissingen over wat het waterschap doet. Iedereen kan er op rekenen dat waterschap Aa en Maas zorgt voor veilige dijken, schoon en voldoende water, maar dan blijft er nog genoeg te kiezen over. Daarom zijn er verkiezingen.

Alles over de verkiezingen

Kijk op aaenmaas.nl/verkiezingen voor meer informatie over het waterschap, de verkiezingen en de partijen op wie je kunt stemmen. Ook is hier een online stemhulp te vinden.

Wil je de politieke partijen beter leren kennen? Klik dan op onderstaande button.

Meer informatie over de politieke partijen waarop je kunt stemmen

Elke week ons laatste nieuws in je mailbox?

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsservice