Dynamisch Beekdal doet zijn naam eer aan: gebied ingericht om veel regen op te vangen


2 augustus 2023

Het Dynamisch Beekdal doet deze zomer zijn naam eer aan. Twee weken geleden was er weinig afvoer van water en nu staat het water net buiten 'het bakje'. Het water stond hier een aantal weken geleden tussen een halve en hele meter lager. Maar het gebied is daarop ingericht: als er veel regen valt, mag de Aa buiten zijn oevers treden. We hebben hier een toffe wandelroute van 9 km  met allemaal leuke waterweetjes. Weer of geen weer. Dus regenlaarzen aan en paraplu mee!

Wandelroute en recreëren bij Dynamisch Beekdal

Het Dynamisch Beekdal zit vol dynamiek. Dat komt omdat het water hier de ruimte krijgt om zijn eigen weg te zoeken. We haalden kades en stuwen werden weg om de rivier bij hevige regenval meer ruimte te geven, richtten waterbergingsgebieden, zorgden dat de kronkels terugkwamen in de Aa.

Dat zorgt voor afwisseling in hoge en lage waterstanden en in snel en langzaam stromend water. Maar de dynamiek zit hem ook in de vele recreatiemogelijkheden die het gebied rijk is. Neem de fluisterboot of kano, fiets of wandel en geniet van de natuur, kasteel Heeswijk en de Kilsdonkse Molen.

Meer informatie over het afgeronde project Dynamisch Beekdal

Dynamisch Beekdal: de Aa treedt buiten zijn oevers na veel regen
Dynamisch Beekdal: de Aa treedt buiten zijn oevers na veel regen
Wandelroute met waterweetjes
Ontdek het Dynamisch Beekdal
Dynamisch Beekdal is ook een mooi gebied om te suppen

Elke week ons laatste nieuws in je mailbox?

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsservice