Scholieren verhelpen verstopping op de rioolwaterzuivering vanuit het klaslokaal


21 september 2022

‘Help, het grofvuilrooster van de rioolwaterzuivering is verstopt! De monteur is er over 40 minuten, maar de sleutels van het rooster zijn zoek. Vinden jullie op tijd de reservesleutel zodat de monteur aan het werk kan?’ Dit is de opdracht van een nieuw escapespel voor groep 8 en brugklas. Tijdens het kraken van de codes leren scholieren alles over een rioolwaterzuivering. Scholen in Brabant kunnen het escapespel vanaf nu gratis lenen bij de Brabantse waterschappen.

Leren over rioolwater en bacteriën

We verbruiken per dag wel 120 liter water. Dit water maken we vies bij het wassen, koken, tandenpoetsen, douchen en het doorspoelen van de toilet. Al dit vieze water komt in het riool terecht. Wij maken het rioolwater weer schoon in rioolwaterzuiveringen. Met het escapespel 'Kraak de Klas: Rioolwaterzuivering' leren scholieren tijdens verschillende opdrachten over waterverbruik in huis, wat ze wel en niet door de wc mogen spoelen en over het zuiveringsproces. Ze leren spelenderwijs in een spannende en uitdagende competitie.

Te leen voor scholen

Waterschappen Brabantse Delta, De Dommel, Rivierenland en Aa en Maas ontwikkelenden het escapespel samen. Staat jouw school in Noord-Brabant?  Dan is het spel vanaf nu gratis voor docenten te leen bij jouw waterschap.

Meer informatie over Kraak de Klas rioolwaterzuivering

Reserveer Kraak de klas rioolwaterzuivering