VIP-programma bij waterschap Aa en Maas van start!


15 november 2022

Op dinsdag 15 november was de aftrap van ons nieuwe VIP-programma. Dit leertraject is samengesteld voor onze VakInhoudelijke Professionals (afgekort VIPs). Denk daarbij aan technische medewerkers en ecologen. Zij leveren een grote bijdrage aan de realisatie van het werk van ons waterschap. We vinden het belangrijk dat deze groep medewerkers alle ruimte krijgt om zich te blijven ontwikkelen. Maar liefst 32 vakinhoudelijke professionals startten vandaag met dit programma!

Very Important People

Op de startdag kwamen de 32 deelnemers bij elkaar voor een kennismaking met elkaar en het programma. Onze secretaris-directeur Piet Sennema trapte af en gaf nog eens uitdrukkelijk aan hoe belangrijk onze VIPs voor ons waterschap zijn. Voor hem staat VIP voor Very Important People.

Aftrap VIP-programma.

Programma’s op maat

We zien graag dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen en dat zij kunnen doen waar zij goed in zijn. Daarom bieden we een Persoonsgeboden opleidingsbudget aan en verschillende ontwikkelprogramma’s. Naast onze ontwikkelprogramma’s LIJL en PLOEG hebben we nu ook VIP!

Leren van en met elkaar

In het VIP programma werken kleine groepen samen aan een concreet thema vanuit de praktijk. Aan de hand van actuele thema’s die voor ons als waterschap belangrijk zijn, werken onze medewerkers aan hun vaardigheden zoals communiceren, beïnvloeden, kennis delen, netwerken, activeren, presenteren en je eigen keuzes maken en leren ze hun talenten beter inzetten. De groep leert met en van elkaar, onder begeleiding van een teamcoach van Project Crossover en met hulp van de eigen leidinggevende. Dit levert ons waardevolle adviezen op. Daarnaast leren collega’s van verschillende afdelingen elkaar beter kennen, waardoor de samenwerking beter wordt. Het traject duurt een half jaar met elke maand een opleidingsdag en tussentijdse coaching en begeleiding.