Pontjesdagen: een weekend zigzaggen over en langs de Maas


26 april 2022

Te voet of met de fiets zigzaggend de Maas oversteken. Het kan tijdens de Pontjesdagen op zaterdag 30 april en zondag 1 mei met 13 deelnemende recreatieve voet- en fietspontjes. Langs een traject van zo’n 90 kilometer stippel je je eigen route uit, bezoek je mooie pareltjes langs de Maas en word je verrast door musea, kastelen, vestingwerken, natuurpareltjes en betrokken ondernemers.

De Pontjesdagen zijn een initiatief van diverse gemeenten aan de Maas in Gelderland en Noord-Brabant en waterschap Aa en Maas. In het gebied zijn verschillende watersport- en natuurgebieden, talrijke authentieke Maasdorpjes, vestingstadjes als Heusden, Ravenstein en Megen en de steden ’s-Hertogenbosch en Oss te bezoeken. De pontjes verbinden niet alleen beide Maasoevers, maar ook de betrokken provincies, gemeenten en ondernemers. De organisatie wil de Pontjesdagen graag elk jaar als een terugkerend event houden bij de opening van het vaarseizoen.

Speciale routekaart

In het kader van Pontjesdagen is er voor het weekend een speciale routekaart beschikbaar. Bezoekers die op deze dagen gebruik maken van de pontjes betalen slechts €0,50 per overtocht. Deelnemende ondernemers zorgen voor aantrekkelijke rustplekken en een aantal van hen bieden wat extra’s waarmee de beleving in dit bijzondere gebied nog mooier wordt.

Kijk op www.pontjesdagen.nl of volg www.facebook.com/Pontjesdagen

Het waterschap en de Maas

Waterschap Aa en Maas beheert de Maasdijk, zodat deze veiligheid biedt tegen overstromingen en het veranderende klimaat. In de toekomst zijn grootschalige werkzaamheden nodig aan deze dijk om de inwoners en het land te beschermen tegen water. Waar de natuur dit toelaat, maken we recreatie mogelijk langs en op het water. Zodat iedereen ervan kan genieten.

Ontdek al wandelend met opdrachten en waterweetjes de vestingstad Heusden of het sfeervolle Grave. Bekijk onze wandelroutes.