Dijkgraaf Lambert Verheijen neemt afscheid van algemeen bestuur waterschap Aa en Maas


9 april 2021

Voor de laatste keer pakte dijkgraaf Lambert Verheijen de voorzittershamer op tijdens de vergadering van het algemeen bestuur van waterschap Aa en Maas. Na een periode van ruim 16 jaar legt hij het ambt van dijkgraaf neer om te gaan genieten van zijn pensioen. Daarmee komt voor Lambert Verheijen ook een einde aan zijn voorzitterschap van het algemeen bestuur, het politieke orgaan van het waterschap. De leden namen vanmiddag afscheid van hem.

Afscheid Lambert Verheijen ©Marc Bolsius

In de afscheidstoespraken werden vaak zijn kennis over watergerelateerde zaken en grote betrokkenheid aangehaald.  Paul van der Krabben, lid van het algemeen bestuur: “Lambert, langstzittende dijkgraaf van Nederland, jouw schat aan ervaring en kennis gaan we nog vaak missen.”

In 2005 startte Lambert Verheijen als dijkgraaf bij waterschap Aa en Maas. Vanaf 1987 was hij lange tijd lid van Provinciale Staten van Noord-Brabant, en sinds 1992 ook lid van Gedeputeerde Staten. Van 2015 tot 2019 zat Lambert Verheijen namens de PvdA in de Eerste Kamer. Hij neemt met gemengde gevoelens afscheid. “Natuurlijk kijk ik ernaar uit om meer tijd te hebben voor mijn gezin en andere dingen in het leven waar ik van geniet. Maar dijkgraaf zijn van dit waterschap is de mooiste baan die je kunt hebben. En werken aan water is nooit af. Er liggen grote klimaatuitdagingen voor ons”, aldus de betrokken dijkgraaf.

De opvolger van Lambert Verheijen is Mario Jacobs, die op 23 april wordt geïnstalleerd als de nieuwe dijkgraaf van waterschap Aa en Maas.

Het algemeen bestuur is het hoogste bestuursorgaan van Aa en Maas en bestaat grotendeels uit leden van politieke partijen. Samen nemen zij beslissingen over wat het waterschap doet en hoe we onze taken uitvoeren, nu en in de toekomst. In totaal telt het algemeen bestuur 30 leden. Ze worden elke vier jaar gekozen; de laatste verkiezingen waren in maart 2019.