Drie vragen aan Jolijn, trainee bij Aa en Maas


Wat heeft een traineeship bij Aa en Maas jou opgeleverd?

“Tijdens de eerste maanden heb ik enorm veel geleerd over water. Als junior projectleider krijg ik een goed beeld van de werkzaamheden die bij deze functie horen. Verder krijg ik de kans mezelf te ontwikkelen en werk in een fijn team, wat zorgt voor meer werkplezier.”

Wat heb jij vanuit jouw expertise en talenten kunnen brengen?

“Mijn socialere talenten helpen mij om samen te werken met veel verschillende collega’s. Mijn organisatievermogen en bedrijfseconomische kennis kan ik goed inzetten om overzicht te creëren en projecten te plannen. Mijn bedrijfseconomische achtergrond helpt mij dan weer niet met het begrijpen van de vele vaktermen die bij het waterschap worden gebruikt. Maar gelukkig zijn er genoeg collega’s die mij hierbij helpen!”

Waarom raad je anderen aan deze kans te grijpen?

“Dit traineeship is de kans om in een korte periode bij verschillende overheidsorganisaties te werken en te ontdekken wat voor organisatie en functie bij je passen. Daarnaast kun je jezelf twee jaar lang ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel vlak. En zeker niet onbelangrijk: je bouwt een mooi netwerk op bestaande uit de verschillende collega’s bij de organisaties en de andere trainees!”

Jolijn Verhagen
Junior projectleider Grondzaken en Inrichting
Trainee De Toekomst van Brabant