Waarom waterschapsverkiezingen?


Als inwoner van Nederland heb je belang bij goed waterbeheer en daar betaal je belasting voor. Daarom mogen inwoners meebeslissen over de samenstelling van het waterschapsbestuur via de waterschapsverkiezingen. Eén keer in de 4 jaar mag je naar de stembus om jouw vertegenwoordiger in het waterschapsbestuur te kiezen.

Oost-Brabant heeft kilometers dijk en is doorkruist met rivieren, kanalen en sloten. Waterschap Aa en Maas zorgt in dit gebied voor schoon en voldoende water én voor droge voeten. De keuzes die we als waterschap maken, hebben gevolgen voor de toekomst van ons water. Hoe we ons beschermen tegen het water en het water soms ook  beschermen tegen de mens. Wat we doen voor het behoud van natuur en natuurlijk voor ons eigen plezier.

Waterschapsverkiezingen

De waterschapsverkiezingen staan voor de deur. Dit betekent dat iedereen van 18 jaar of ouder op 15 maart mag stemmen! Tijdens de waterschapsverkiezingen bepaal jij mee over de toekomst van water in jouw buurt. Er valt namelijk echt iets te kiezen; over hoe we wonen, hoeveel belasting we betalen en zelfs hoe we onze vrije tijd kunnen besteden.