Informatiepanelen en Peeltroef onthullen cultuurhistorie Leegveld en omgeving


Sinds kort is de omgeving van het Leegveld, aan de rand van de Deurnsche Peel, een aantal informatiepanelen en een Peeltroef rijker. De Peel barst naast de bijzondere hoogveennatuur, ook van de rijke cultuurhistorie. Vanuit Project Leegveld heeft Provincie Noord-Brabant budget beschikbaar gesteld om de cultuurhistorie beter beleefbaar te maken.

We hebben samen met Staatsbosbeheer en verschillende kenners uit de omgeving een aantal informatiepanelen ontworpen. Elk met een verhaal over de Peel en het Leegveld. De onderwerpen variëren van de Mussenkeet tot turfputjes, en van kanalen tot klimaatadaptatie.

Bij parkeerplaats de Halte is een Peeltroef geplaatst naast de fundamenten van de oude turfstrooiselfabriek. Het kenmerkende bankje in de vorm van een turfkar met daarnaast een hoogveenzuil, is gemaakt door de lokale kunstenaar Dirk Verberne.

Op de rode wandelroute vanaf parkeerplaats de Halte kom je twee van de informatiepanelen en de Peeltroef tegen. De andere panelen zijn te vinden langs het fietspad op het Leegveld en langs het kanaal van Deurne aan het einde van de Eikenlaan.

Informatiebord bij het fietspad aan het Leegveld
Peeltroef bij de Halte in Griendtsveen
Informatiebord langs het Kanaal van Deurne

Terug naar de projectpagina Leegveld