Nieuwe projectleider Wijboschbroek: Ben Selten


Ben Selten is sinds april 2022 projectleider van het project Wijboschbroek. Hij volgt daarmee Alfons Keizer op. Ben stelt zich graag even aan u voor.

‘Vanuit de pool voor de manifestpartners binnen Programma Natuur van de provincie Noord-Brabant werk ik onder andere sinds 1 april bij Waterschap Aa en Maas.

profielfoto Ben

Na mijn studie bedrijfseconomie heb ik tien jaar bij de Nederlandse Spoorwegen gewerkt op het vlak van planning & control. Als snel kwam ik erachter dat mijn hart meer bij het buitengebied lag.'

Veel samenwerken

'In 2001 ging ik aan de slag bij de provincie Noord-Brabant op de afdeling Financiën.

Ik had de inhoudelijke dossiers voor de afdelingen Natuur en Revitalisering Landelijk Gebied in mijn werkpakket. Uitvoering trok mij meer dan intern gerichte werkzaamheden. Daarom maakte ik de overstap naar Coördinator Programmering voor de uitvoering van de reconstructieplannen, later concreet naar het projectenwerk in het reconstructiegebied rondom Breda. Dat was veel samenwerken met boeren, burgers, buitenlui, gemeenten, waterschap en terreinbeheerders. De afgelopen 10 jaar werkte ik als project- en procesmanager bij het Ontwikkelbedrijf, waarin ik op zoek ging naar nieuwe functies en eigenaren voor cultuurhistorisch erfgoed, vooral kloosters.

Fanatieke vogelaar

Ik ben inmiddels 55 jaar, woon in Vught samen met mijn vrouw en heb een dochter. Naast het werk heb ik de opleiding tot IVN-natuurgids gedaan, ben fanatiek vogelaar en heb de afgelopen jaren steeds meer interesse gekregen in alle flora en fauna en de onderlinge relaties. Mijn vrije tijd breng ik zoveel mogelijk buiten door, op zoek naar voor mij nieuwe flora en fauna. Voor een nieuwe (vogel)soort op mijn Nederlandse lijst, ben ik niet te beroerd om ver te rijden.

Ik werk graag samen. Resultaat halen is belangrijk, de manier waarop ook. Liefst in goede harmonie. Graag tot ziens in het unieke Wijboschbroek!’