Ga mee met de herfstwandeling in ’t Gulden Land


Tussen Helmond-Noord en de Kop van Aarle-Rixtel ligt het natuurgebied ’t Gulden Land. Benieuwd wat dit natuurgebied te bieden heeft? Wandel op zaterdag 28 oktober om 10:30 uur mee onder begeleiding van gidsen van IVN Laarbeek en de gebiedspartners van 't Gulden Land.

De nazomer hield lang aan. Nu zorgen de koelere temperaturen voor een veranderend landschap, met mooie kleuren en beelden. Dé tijd voor een heerlijke herfstwandeling. Al is er de afgelopen maanden in ’t Gulden Land al best wat veranderd.

Herinrichting natuurgebied

Voorbijgangers is het werk aan de Gulden Aa vast niet ontgaan. Ook omdat de bekende brug aan het Janus Meulendijkspad (Koeienpad) over deze beek is vervangen. Deze werkzaamheden horen bij een herinrichting van het natuurgebied door de gebiedspartners gemeente Helmond, gemeente Laarbeek en waterschap Aa en Maas.

IMG-20231017-WA0010
Gulden Aa

Route herfstwandeling

Het startpunt voor de herfstwandeling is bij de ingang van de RWZI Aarle-Rixtel. Van daaruit maken we een flinke wandelronde van ongeveer anderhalf uur door het natuurgebied. De nadruk in het verhaal ligt op de natuurontwikkeling en cultuurhistorie. De gidsen van IVN Laarbeek kunnen je hierover veel vertellen. Uiteraard staan de gebiedspartners ook stil bij de herinrichting van 't Gulden Land. Begin volgend jaar zijn nieuwe werkzaamheden gepland.

Praktische info

  • Deelname is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig.
  • Vertrek 10.30 uur bij ingang van de RWZI, Bakelseweg 2 in Aarle-Rixtel. De auto parkeren kan langs de weg, maar kom bij voorkeur te voet of met de fiets.
  • Denk aan stevige waterdichte schoenen of laarzen.
  • De wandeling gaat met name over onverhard terrein en is daarom niet geschikt voor mindervaliden of kinderwagens.
  • Wij zorgen voor een kop koffie en thee na afloop!

Meer weten?

Neem contact op met Daan Seuntjens, dseuntjens@aaenmaas.nl, telefoonnummer 06- 38 21 84 71 of kijk op www.aaenmaas.nl/guldenland.