Aannemer is gestart met voorbereidingen voor Kop van Aarle-Rixtel


Aannemer van Beers Hoogeloon B.V. voert de werkzaamheden voor natuurontwikkeling uit in de Kop van Aarle-Rixtel. Deze aannemer heeft vorig jaar ook de werkzaamheden bij de Gulden Aa uitgevoerd voor 't Gulden Land.

Planning

Van Beers bereidt op dit moment de werkzaamheden voor. De aannemer houdt in de planning rekening met het broedseizoen (nog tot en met 15 juli) en met de aanwezige flora en fauna. De grove planning is als volgt:

  • Op dit moment wordt het werkterrein ingericht. U kunt ze dus al in het veld aan het werk zien.
  • In juni gaat de aannemer de toplaag van de percelen afgraven die voorheen een landbouwbestemming hadden.
  • Medio juli gaat de aannemer aan de slag met het graafwerk bij de Aa, ten noorden van de Albers Pistoriusstraat.
  • Beplanting is seizoensgebonden en wordt daarom in het najaar uitgevoerd.

De planning kan wijzigen door onvoorziene omstandigheden. De werkzaamheden worden naar verwachting in oktober afgerond.

Toegankelijkheid gebied en transport

Uit het oogpunt van veiligheid zullen sommige plekken in 't Gulden Land tijdelijk niet toegankelijk zijn. Bezoekers en verkeer worden met routeborden omgeleid. Ook kan er tijdelijk wat meer vrachtverkeer zijn op de Bakelseweg. De transportroute voor het afvoeren van grond loopt via de Bakelseweg - Heikantseweg via Bakel naar de N279. De verwachting is dat overlast van de werkzaamheden voor omgeving minimaal zal zijn.

Uw contactpersoon over de uitvoering

  • Heeft u vragen specifiek over de uitvoering, neem dan contact op met: Jonas Erkelens, tel: 06-12 91 68 54, jonas@vanbeershoogeloon.nl
  • Voor algemene vraag over het project 't Gulden Land, kunt u terecht bij: Daan Seuntjens, tel: 06- 38 21 84 71, dseuntjens@aaenmaas.nl.

Download de BouwApp!

Volg het werk van Van Beers Hoogeloon en download de gratis BouwApp in de Appstore of Playstore. Zoek op 'Natuurontwikkeling Kop van Aarle-Rixtel' en markeer deze als favoriet. U ontvangt nu berichten en foto's over mijlpalen in  het werk, mogelijke wegomleidingen etc. Ook kunt u via de app direct contact opnemen met Jonas.

Lees ook het artikel 'Vanaf juni nieuwe werkzaamheden in natuurgebied 't Gulden Land'

Terug naar hoofdpagina 't Gulden Land