Veel aandacht voor duurzaamheid in project Groot Onderhoud Peelkanalen


Het project Groot onderhoud Peelkanalen wordt uitgevoerd in een gevoelig natuurgebied. Alle partijen die aan het project werken zijn zich hiervan bewust, ook aannemer Vissers-Ploegmakers. De aannemer heeft daarom diverse maatregelen genomen om de uitstoot van CO2 te beperken.

Zo zijn stikstoffilters op de cutterzuigers, de baggermachines, geplaatst. Hierdoor neemt de uitstoot van stikstof met maar liefst 90 procent af. Ook gebruikt de aannemer speciale milieuvriendelijke brandstof voor de machines. Deze brandstof reduceert de uitstoot van CO2 eveneens met 90 procent. Tot slot is een stikstofcompensator ingezet die de lucht zuivert. Hiermee wordt de stikstofconcentratie in de lucht verminderd.

Bezichtigen bij De Halte

De compensator ziet eruit als twee op elkaar geplaatste containers en is te bezichtigen. Hij is te vinden bij de werklocatie van de aannemer bij parkeerplaats De Halte in Griendtsveen en is gecombineerd met een uitkijkpunt wat vrij toegankelijk is. Bovenop het uitkijkpunt kunnen belangstellenden het kanaal en de omgeving zien en een glimp van het werk opvangen.

211130 duurzaamheid gop