Project uitvoeren tijdens Corona


Er zijn in deze verkenningsfase dus al drie series van werkateliers gehouden. Jammer genoeg heeft het waterschap al deze werkateliers in digitale vorm moeten organiseren. De omgevingsmanager van het project, Maartje Thijssen, vertelt over haar ervaringen.

“De afgelopen weken heeft het projectteam een belronde gehouden onder de leden van de werkateliers om te vragen wat de ervaringen zijn nu we alles digitaal moeten doen. De conclusie is dat de digitale sessies wel heel handig zijn om informatie over te brengen en input op te halen, maar dat het moeilijk is om een echte dialoog met elkaar te voeren. Ook het bekijken van kaarten op het scherm valt niet altijd mee.”

Van abstract naar concreet

Ze vervolgt: “De fase waarin het project zich nu bevindt zorgt ervoor dat het gesprek soms nog wat abstract is, terwijl de leden van de werkateliers popelen om specifieke aandachtspunten in te brengen. Ze willen ook al graag zien hoe we hiermee omgegaan. Dit is op een digitale manier ook extra moeilijk. De ervaring leert dat het gedurende de verkenningsfase steeds concreter wordt en deze punten wel aan de orde gaan komen.”

Waardering

Maartje heeft waardering voor de inspanningen van de leden van de werkateliers: “Het is super om te merken dat alle leden van de werkateliers toch steeds de moeite nemen om twee uur lang in de avond achter hun computer te kruipen.  Voor sommigen was het eerste werkatelier hun eerste digitale meeting, maar gaandeweg wordt iedereen er steeds handiger in. Er is veel begrip en inzet in deze situatie, maar ik denk dat ik voor ons allemaal spreek als ik zeg dat we elkaar toch heel snel in het echt willen ontmoeten.”