Breng een bezoek aan museumgemaal Caners tijdens de pontjesdagen


1 mei 2024

Pak je kans en duik in een stukje geschiedenis van ons waterschap. Rondleiders leggen je uit hoe gemalen al jarenlang helpen onze voeten droog te houden.

Reserveer een rondleiding vóór 10 mei

Op zaterdag 11 mei zet museumgemaal Caners haar deuren speciaal open voor de pontjesdagen. Wil je Caners deze dag bezoeken, dan kan dat tussen 11.00-16.00 uur. Onze rondleiders vinden het fijn om te weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Stuur daarom vóór 10 mei een mail naar communicatie@aaenmaas.nl met als onderwerp ‘rondleiding gemaal Caners’. Geef daarbij aan met hoeveel mensen je komt en hoe laat we je ongeveer kunnen verwachten. Een rondleiding duurt gemiddeld 1 tot 1,5 uur.

Rondleiding in museumgemaal Caners.

Museumgemaal Caners

Gemaal Caners is nu een museum, maar pompte vroeger overtollig water uit de polders naar de Maas. De originele dieselmotor is nog intact en wordt tijdens opening regelmatig gestart. Misschien wel juist op het moment dat jij een bezoekje brengt! Het interieur van het museum heeft net een complete make-over gekregen, inclusief een nieuwe collega in de vorm van een bever. Kom ook langs en bekijk de oude werktuigen, kaarten foto’s en video’s uit het verleden en heden en leer over het gemaal en ons waterschap.

Rondleiding in museumgemaal Caners.

Nog even uitwaaien aan de Maas?

Wil je na je bezoek nog een frisse neus halen? Caners ligt tegenover natuurgebied Maasuiterwaard Blauwe Sluis. Hier zie je de contouren van een oud fort en geniet je vanaf een moderne pier van het mooie uitzicht over de Maas.

Natuurgebied Maasuiterwaard Blauwe Sluis.

Rondleiding aanvragen?

Stuur een mailtje naar:

E-mail
communicatie@aaenmaas.nl