Waterschap Aa en Maas alert vanwege grote brand in Oss


3 mei 2024

Bij een logistiek bedrijf aan de Kanaalstraat in Oss woedt vrijdag een zeer grote brand. Als waterschap zijn we alert en ter plaatse. We proberen zoveel mogelijk te voorkomen dat het bluswater een schadelijk effect heeft op omliggende waterlopen. Of dat er zo veel bluswater tegelijk naar de rioolwaterzuivering stroomt, dat het daar het biologische proces verstoort.

De brand brak vrijdag uit in een vriescel van het bedrijf. In de omgeving is meerdere keren een NL-Alert verspreid. Mensen worden opgeroepen om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten, wanneer ze in de omgeving rook zien of ruiken.

Blijf op de hoogte via de liveblog van de gemeente Oss

Deeltjes voorzichtig opruimen

De gemeente Oss meldt dat verschillende omwonenden aangeven dat ze rondvliegende deeltjes van de brand in hun tuin, op het dak of weiland aantreffen. "Wil je deze deeltjes opruimen, doe dat dan met keukenhandschoenen, want de deeltjes kunnen scherp zijn. Gooi ze daarna in de afvalcontainer. Wanneer je de deeltjes met je blote handen opraapt, was dan daarna goed je handen.”

Agrariërs worden opgeroepen om vee tot nader bericht binnen te houden in verband met de rook en het neergeslagen materiaal.

Meer informatie vind je ook op het Mastodon-account van de Veiligheidsregio Brabant-Noord

De brand brak vrijdagochtend al uit (foto: Brandweer Brabant-Noord).

Persvragen? Neem contact op met

Sophie Hendriks

Sophie Hendriks
Functie
Adviseur communicatie
Telefoon
06 14 60 77 37
E-mail
shendriks@aaenmaas.nl