De Kop van Aarle-Rixtel staat even op z'n kop


8 juli 2024

Als je op de Havenweg in Aarle-Rixtel wandelt, zie je graafmachines aan het werk. Die werkzaamheden zijn voor de herinrichting van natuurgebied ’t Gulden Land. Dit keer pakken we het deel aan ten noorden van de Albers Pistoriusstraat/Bakelseweg tot in de Kop van Aarle-Rixtel. ‘De Kop’ staat dus even op z’n kop. Maar geen zorgen! De natuur herstelt zich snel zodra het werk gedaan is.

De nieuwe werkzaamheden hebben we in mei aangekondigd. Tot en met oktober zijn we nog bezig in het gebied. Aannemer Van Beers Hoogeloon B.V. voert de werkzaamheden uit. Benieuwd wat we doen?

Lees de aankondiging van mei nog eens terug

Een kijkje in het veld

De herinrichting van 't Gulden Land is een samenwerkingsproject van waterschap Aa en Maas, gemeente Laarbeek en gemeente Helmond. Onze dagelijks bestuurder Peter van Dijk en wethouder Joan Briels van gemeente Laarbeek namen vorige week samen een kijkje in het veld. Ze zagen onder meer de eerste kronkelingen in de Aa, een nieuwe poel en... veel bergen zand. Een aantal media waren erbij:

Bekijk het item van Omroep PeelRand

Lees het artikel in Eindhovens Dagblad

20240703_154911
Peter van Dijk en Joan Briels bij de eerste poel voor libellen en amfibieën
De eerste kronkelingen in de Aa

Volg het werk van de aannemer via de gratis BouwApp!

Op de hoogte blijven van het werk van de aannemer? Download de gratis BouwApp via je Playstore of Appstore. Zoek op 'Natuurontwikkeling Kop Aarle-Rixtel'. Je ontvangt niet alleen berichten en foto’s, ook kun je met vragen direct contact opnemen met de uitvoerder.

Meer informatie over project ’t Gulden Land