Dassenburcht in dijk bij Megen onaangename verrassing


4 januari 2024

Dinsdag 2 januari verwijderden we een omvangrijke dassengang bij Megen in samenwerking met de Zoogdiervereniging en Omgevingsdienst Brabant Noord.  Als de Maas buiten zijn oevers treedt, voorkomt de Maasdijk dat een hele hoop mensen natte voeten krijgen. Als er gaten in de dijk zitten, kan deze beschadigen of zelfs inzakken als er water tegenaan komt. De dijk gatenvrij maken heeft dus de hoogste prioriteit, zeker nu het hoogwater komend weekend een piek bereikt. De werkzaamheden zijn inmiddels afgerond. Omroep Brabant maakte hier een uitgebreid artikel en videofragment over.

Lees het volledige artikel van Omroep Brabant

Het enthousiaste graafgedrag van de dassen in de Maasdijk kon voor een hoop problemen zorgen nu er komend weekend een piek in de wateroverlast wordt verwacht.

Onze dijkbeheerder Sjaak Daverveld: "We dachten dat het om een gangetje van twee meter ging. Toen we begonnen met graven, bleek het om een stelsel van meer dan tien meter te gaan."

Als de Maas buiten zijn oevers treedt, voorkomt de Maasdijk dat een hele hoop mensen natte voeten krijgen. Als er gaten in de dijk zitten, kan deze beschadigen of zelfs inzakken als er water tegenaan komt. De dijk gatenvrij maken heeft dus de hoogste prioriteit, zeker nu het hoogwater komend weekend een piek bereikt.

NOS.nl schreef ook over het verwijderen van deze dassenburcht

Sjaak Daverveld bij onze dassengang in Megen
Dassenhol bij Megen

Jens Verhagen

Jens Verhagen
Functie
communicatieadviseur
Telefoon
06 39 35 12 17
E-mail
jensverhagen@aaenmaas.nl

Sophie Hendriks

Sophie Hendriks
Functie
communicatieadviseur
Telefoon
06 14 60 77 37
E-mail
shendriks@aaenmaas.nl