Ontdek deze meivakantie de mooiste waterplekjes tussen de Aa en de Maas


30 april 2024

Struinen door Starkriet, hiken door de Hemelrijkse Waard of andere wandelaars passeren in De Groote Peel. Wat kies jij? Het (lente)zonnetje laat zich eindelijk weer zien. Trek er daarom op uit deze meivakantie. Het gebied van Aa en Maas stroomt over van de mooie waterplekjes.

Ga op bezoek bij een stuw of gemaal, loop over de wijstgronden of waai lekker uit op de dijk. Tijdens de wandelingen kom je ook meer te weten over hoe wij, dag in dag uit, zorgen voor schoon, voldoende en veilig water. Belangrijk werk én het maakt de regio ook nog eens mooier.

Vind jouw mooiste plekje

Met het hele gezin eropuit

Lekker lopen en ondertussen leuke weetjes opdoen? Doe dan een van onze waterweetjeswandelingen in Heusden, Grave of Starkriet. Dit zijn tochtjes van ongeveer 4 kilometer lang. Geschikt voor het hele gezin dus. Op Genieten van water vind je de verschillende routes.

Waterweetjeswandeling in Grave.

Samen waterdiertjes vangen

Mag de wandeling nóg wat actiever? En wil je de natuur een handje helpen? Neem dan een bak, schepnet of keukenzeef mee en ontdek hoe gezond het water is. Vang zoveel mogelijk kleine waterdiertjes (liefst 50 of meer) en voer je vondsten in op de website Waterdiertjes.nl. Je krijgt dan meteen te zien hoe het met de waterkwaliteit is op jouw locatie.

Schepnet mee en zoeken maar!

Deel jouw mooiste foto's

Laat ons weten welk plekje jij bezoekt deze meivakantie en deel jouw mooiste foto’s op social media. Vergeet ons niet te taggen. Picknickmand mee en gaan!