Vang de herfstregen op en krijg subsidie


27 september 2023

Het is herfst, en dat betekent dat regenbuien vaak de boventoon voeren. We herhalen graag nog een keer hoe belangrijk het is om regenwater op te vangen in bijvoorbeeld een regenton. Regenwater hoort thuis in de bodem en niet in het riool. Het is goed voor de natuur, je tuin, het milieu en zelfs voor de riolering. Het regenwater wordt niet onnodig gezuiverd, en het riool kan beter omgaan met de overvloedige neerslag.

<Filmpje: Maarten Veldhuis waterschap Vallei en Veluwe>

Goed nieuws: je kunt subsidie aanvragen

Als je bijvoorbeeld denkt aan het aanleggen van een groen dak of de aanschaf van een regenton, hebben we goed nieuws voor jou: je kunt subsidie aanvragen! Je krijgt dan een deel van de kosten terug. Lees meer over de maatregen waarvoor je subsidie kunt aanvragen, wat de voorwaarden zijn en welk bedrag je terugkrijgt. Met onze klimaatsubsidie willen we jou een financieel duwtje in de rug geven om een watervriendelijke tuin en/of dak aan te leggen.

Lees meer over onze klimaatsubsidie

Meer inspiratie?

Ben je nieuwsgierig naar wat andere mensen al hebben gedaan? Neem dan een kijkje in onze online inspiratiegids watervriendelijke tuinen, waarin je foto's, tips en persoonlijke verhalen vindt. Laat je inspireren!

Bekijk onze inspiratiegids voor watervriendelijke tuinen

Elke week ons laatste nieuws in je mailbox?

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsservice