Winactie carnavalsembleem: ‘We moake oe de pis nie lauw, moar wel verrekes skon’


15 november 2023

Deze leus zie je komende carnaval mogelijk wel eens voorbijkomen in Oost-Brabant. Want wij lanceren voor de Elfde van de Elfde namelijk een eigen carnavalsembleem met die tekst! Een ludieke actie met een ‘grote boodschap’. En jij kan er eentje winnen!

Winactie: wil jij ook zo’n skon embleem?

Wil jij carnaval 2024 er ook bij lopen met zo’n tof embleem? En verzekerd zijn van een leuke gespreksopener in de kroeg? Stuur dan een mail naar communicatie@aaenmaas.nl en geef aan waarom jij vindt dat jij dit embleem moet winnen. Maak meer kans door in de reacties jouw eigen carnavalsslogan voor Aa en Maas met ons te delen!

We geven 11 emblemen weg via dit nieuwsbericht met deze winactie. Deze actie duurt tot en met 18 november. Woensdag 22 november maken wij de winnaars bekend.

Deel jouw selfie of foto van het embleem op jouw pekske of carnavalskostuum

Maak een leuke selfie of foto met dit embleem op jouw jas of kostuum tijdens carnaval en deel deze met ons via onze social media kanalen of mail deze naar communicatie@aaenmaas.nl

Carnavalsembleem waterschap Aa en Maas

Waarom dit carnavalsembleem?

We doen dit, omdat we trots zijn op Aa en Maas en ons belangrijke en impactvolle werk. Dat dragen we uit met carnaval via deze slogan. We hebben namelijk nogal wat afvalwater schoon te maken tijdens dit Brabantse event, maar ook de rest van het jaar. Daarnaast willen wij de zichtbaarheid en herkenbaarheid van ons waterschap bij een breed publiek vergroten. We hopen op deze ludieke manier een grote doelgroep te bereiken.

Bewustwording: wat er niet in komt, hoeven wij er ook niet uit te halen

Deze campagne is ook bedoeld om inwoners bewust te maken van hoe zij zelf kunnen bijdragen aan schoon water. Wat niet in het afvalwater komt, hoeven wij er namelijk ook niet uit te halen. Want dagelijks spoelen we in Nederland zo’n 35 liter schoon water door de wc of het afvoerputje. Maar helaas spoelen we ook zaken die niet in de wc thuishoren door, zoals vochtige doekjes, maandverband, tampons en condooms. Bijna 4 op de 10 Nederlanders spoelt deze zaken door de wc, blijkt uit publieksonderzoek van de waterschappen. Ook frituur- of oliebollenvet eindigt bij 38% van de Nederlanders nog in de gootsteen of wc.

Embleem jas1

We maken afvalwater verrekes skon dus

Onze medewerkers staan dag en nacht klaar om voor 780.000 inwoners van Oost-Brabant, 12.000 m3 afvalwater per uur te zuiveren. Via ons stelsel van 420 km leidingen en meer dan 100 pompgemalen gaat het naar een van de 7 rioolwaterzuiveringen in ons gebied. Daar proberen we met allerlei innovaties ons water nóg schoner te maken en er waardevolle stoffen uit te halen.

Embleem jas_2

Aa en Maas carnavalsembleem in de media

Grote kans dat je ons embleem in het nieuws voorbij hebt zien komen. Verschillende media namen ons nieuwsbericht over.

Lees het artikel van Omroep Brabant

Lees het artikel van DTV Nieuws

Lees het artikel van Waterforum

Lees het artikel van Udens Weekblad

Lees het artikel van TV Schijndel