Vrijwilligers gaan verdroging tegen op Landelijke Natuurwerkdag


15 november 2023

Lekker werken in de natuur. Dat deden zo’n 30 vrijwilligers op de Landelijke Natuurwerkdag in Asten. Ze hebben op de Strabrechtse en Lieropse Heide jonge boompjes verwijderd die tussen de heide groeiden.

Bomen verwijderen klinkt wat tegenstrijdig op Landelijke Natuurwerkdag, maar in dit gebied is dat juist goed. Het voorkomt dat het heidegebied weer bos wordt. En dat de boompjes te veel water verdampen als ze uitgroeien tot echte bomen.

'Geslaagde dag'

“Het was een geslaagde dag”, laat Gerard Claassen van IVN Asten-Someren weten. “We hebben de nodige berken en vliegdennen verwijderd om zo onze prachtige heide en vennen te blijven zien én de verdroging daarvan tegen te gaan.”

Vrijwilligers zetten zich in voor groenere en gezondere omgeving

Op de Landelijke Natuurwerkdag zetten vrijwilligers zich op meer dan 500 locaties in Nederland in voor een groenere en gezondere omgeving. In ons werkgebied organiseert IVN Asten-Someren ieder jaar weer een andere klus. Dat doen ze samen met de gemeente Someren en ons.

Geef je volgend jaar op

Het maakt niet uit of je wel of geen groene vingers hebt. Iedereen mag meehelpen. Ook kinderen vanaf 10 jaar mogen meedoen. De Landelijke Natuurwerkdag is elke eerste vrijdag en zaterdag van november.