Een ochtend vol hoogtepunten


1 november 2023

Maandagochtend bij Avans was er geen gebrek aan hoogtepunten. Onze collega Jet Marang, adviseur stedelijk water, nam de studenten van de opleiding Built Environment mee op een boeiende reis door de wereld van ons waterschap. Wat voor soort werk kunnen deze studenten doen met hun opleiding? En hoe sluit hun opleiding aan op de praktijk en vice versa? Deze vragen werden beantwoord, en nog veel meer!

Een absoluut hoogtepunt: onze watertafel

Een van de absolute hoogtepunten van de ochtend was onze intrigerende watertafel. Deze visuele weergave liet op indrukwekkende wijze zien hoe heftige regenval tot wateroverlast leidt en welke maatregelen genomen kunnen worden om dit probleem op te lossen. De watertafel maakte zo'n indruk dat er zelfs ideeën werden geopperd om deze vaker te gebruiken, bijvoorbeeld aan het begin van het schooljaar om studenten een vliegende start te geven in hun opleiding. Bovendien bleek het een uitstekend hulpmiddel om tijdens open dagen de diversiteit van de opleiding te demonstreren, waarbij aspecten van Civiele Techniek, Bouwkunde en Ruimtelijke Ordening/Ontwikkeling aan bod komen.

Spanning en educatie

Een ander hoogtepunt van de ochtend was het spannende escapespel 'Een verstopping op de rioolwaterzuivering'. Wist je dat we per persoon wel 120 liter water per dag gebruiken? Dit water maken we vies bij het wassen, koken, tandenpoetsen, douchen en het doorspoelen van de toilet. Al dit vieze afwater komt in het riool terecht. Als waterschap maken we het vieze afvalwater weer schoon in rioolwaterzuiveringen. Met dit escapespel leerden de studenten tijdens verschillende opdrachten wat ze wel en niet door de wc mogen spoelen, over het waterverbruik in huis en het zuiveringsproces.

Ervaar de waterwereld: vraag een gastles aan of leen onze spellen!

Kortom, een ochtend vol kennis, plezier en teamwork. Wil jij ook een inkijkje in de fascinerende wereld van waterbeheer en ontdekken wat wij te bieden hebben? Dat kan! Je kunt een gastles aanvragen en/of onze educatieve spellen lenen via communicatie@aaenmaas.nl. We komen graag met jou in contact!