Een spetterend uitje op Wereld Water Dag


22 maart 2023

Op 22 maart is het Wereld Water Dag. Wereld Water Dag staat in het teken van waterbewustwording. En dat begint met meer kennis over water. Wil je jouw kennis hierover ook uitbreiden? Dan hebben we twee leuke tips voor een spetterend uitje voor jong en oud!

Gratis bezoek aan Nederlands Watermuseum

Je bezoekt het Nederlands Watermuseum in Arnhem vandaag gratis tussen 12.00 en 17.00 uur. Hier leer je op een interactieve manier alles over water, sluizen, gemalen en riolering. Je kunt zelfs films kijken in de watercinema en proefjes doen in het waterlab. Het watermuseum is een echt doe-museum. Daardoor is het leuk voor het hele gezin!

Tentoonstelling in Museum Klok & Peel

In Museum Klok & Peel in Asten bezoek je een tentoonstelling over klimaatadaptatie genaamd 'Samen het klimaat de baas'. Deze tentoonstelling kun je niet alleen vandaag, maar tot het einde van dit schooljaar bezoeken. In deze tentoonstelling bekijk je verrassende klimaatideeën van kinderen uit de gemeente Asten en gemeente Someren. Ontdek ook wat jij kunt doen om de omgeving rondom je eigen huis en tuin groener te maken en water te besparen.

Museum Klok & Peel

Meer activiteiten

Is Arnhem of Asten te ver weg? Kijk dan op www.brabantdoetwat.nl voor activiteiten bij jou in de buurt!

Elke week ons laatste nieuws in je mailbox?

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsservice