Een duik met een luchtje...in een van de beluchtingstanks op de rioolwaterzuivering in Oijen


10 februari 2023

Niet bepaald een frisse duik, hier in een van de beluchtingstanks op de rioolwaterzuivering in Oijen. Omdat we de zuivering in Oijen renoveren, controleerden we afgelopen dagen 2 beluchtingstanks op slijtage van wanden en bodem. De duikers controleerden de beluchtingstank baan voor baan. Voor een veilige duik zorgden onze procesoperators op de zuivering ervoor dat de beluchtingstank uit stond, zodat er geen stroming meer in het water zat en de duikers rustig en in alle veiligheid hun werk konden doen.

In de beluchtingsbak 'eten' bacteriën het afvalwater 'schoon'

De beluchtingstank is eigenlijk het belangrijkste onderdeel van het zuiveringsproces. In de beluchtingsbak 'eten' bacteriën het afvalwater 'schoon'. Daarvoor hebben ze zuurstof nodig. Beluchters brengen extra zuurstof in het water waardoor dit proces sneller gaat. De beluchters zorgen ervoor dat het water continu in beweging is en de bacteriën hun werk kunnen doen.

Een veilige duik

Een klus die we na een grondig veiligheidsoverleg in goede samenwerking met de aannemer, de duikploeg, manager beheer en operators op onze zuivering hebben geklaard. Voor een veilige duik zorgden onze procesoperators ervoor dat de beluchtingstank uit stond, zodat er geen stroming meer in het water zat en de duikers rustig en in alle veiligheid hun werk konden doen. En dat al ons afvalwater in de tussentijd over 1 beluchtingstank liep.

Toen de duikers klaar waren, konden onze procesoperators het proces weer aanzetten.

De duiker gaat de beluchtingstank in

Elke week ons laatste nieuws in je mailbox?

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsservice