Kijktip donderdag 6 april 17.00 uur Omroep Brabant: Onze droogtecoördinator Jos Kruit in serie Droogte in Brabant


4 april 2023

In deze 9-delige serie Droogte in Brabant bij Omroep Brabant laat droogtecoördinator Jos Kruit zien hoe we bij Someren de ooit rechtgetrokken Aa weer laten slingeren. Zo houden we regenwater langer vast in het gebied. Een maatregel tegen verdroging die ook nog eens hele mooie natuur oplevert. In de uitzending ook unieke, historische beelden uit de tijd dat we dachten dat water snel afvoeren een goed idee was. De uitzending Droogte in Brabant is om 17.00 uur te zien bij Omroep Brabant en wordt ieder uur herhaald.

Meer weten over de Aa?

Kijk dan op de projectenpagina Beekdalontwikkeling Aa-dal Zuid.

Meer over de serie Droogte in Brabant

In de negendelige serie wordt het verwoestende effect van droogte in beeld gebracht. Inwoners, organisaties en overheden laten zien hoe ze water langer vasthouden. Gortdroge vergeelde velden, bomen die in de zomermaanden al hun blad verliezen, vissen die naar adem happen in droogvallende beken.  Het is een gegeven waar we voortaan elke zomer rekening mee moeten houden. Net als de 'waterbommen' die lokaal vallen, heftige regenbuien die veel schade veroorzaken. De serie Droogte in Brabant gaat over effect van droogte op onze woonomgeving. Maar ook over welke maatregelen die al worden genomen om water langer vast te houden. En vooral ook over wat Brabanders zelf kunnen doen om hun eigen omgeving klimaatproof te maken.

Meer over de serie Droogte in Brabant

Samenwerken

Samen met Brabant Water, waterschap Brabantse Delta, waterschap De Dommel en Provincie Noord-Brabant werkten we aan deze documentaire. We staan voor de uitdaging om ook in de toekomst voldoende grondwater te garanderen en voldoende en veilig water voor iedereen. Maar we realiseren ons ook dat dit alleen kan met hulp van alle bewoners, agrariërs en bedrijven.

Droogte in Brabant met Jos Kruit

Elke week ons laatste nieuws in je mailbox?

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsservice