30 november evenement 'ontwerpen aan het breukenlandschap (Peelrandbreuk)'


23 november 2022

De hoge zandgronden van de Peelhorst vormen oorspronkelijk 'de badkuip' van Oost-Brabant en Noord-Limburg. Bij de ondergrondse breuken die hier lopen, komt knelwater omhoog. Dit water vormt tijdelijk een soort van spons. Die breuken benutten we daarom graag in onze strijd tegen droogte. Op woensdagmiddag 30 november vindt bij Natuurpoort De Peel in Deurne de bijeenkomst Ontwerpen aan het breukenlandschap plaats. We stellen onszelf de vraag: 'Wat kan de Peelrandbreuk betekenen voor de ruimtelijke toekomst van Noord-Brabant en Limburg?'

Zichtbaar en toegankelijk voor het grote publiek

Deze en andere vragen verkennen we samen met bestuurders, creatievelingen en andere Peelrandbreuk-enthousiastelingen tijdens deze bijeenkomst. We kijken naar hoe interactieve technologie, ontwerp en verbeelding helpen om het Geopark Peelhorst en Maasvallei zichtbaar en toegankelijk te maken voor het grote publiek.

Jij bent van harte welkom!

Deelname aan de meetup is gratis. Vind je het leuk om te komen? Meld je dan aan via onderstaande button en blijf op de hoogte. Let op: het aantal plaatsen is beperkt.

Aanmelden meetup Ontwerpen aan het breukenlandschap

Van Augmented Reality tot innovatief tuinontwerp

We maken een wandeling door het Deurnese breukenlandschap en laten ontwerpers aan het woord die op hun eigen manier werken aan verbeelding en versterking van de Peelrandbreuk; van Augmented Reality tot innovatief tuinontwerp. Deze meetup vormt de start van de ontwikkeling die de Peelrandbreuk beleefbaar maakt. PUC organiseert in samenwerking met Geopark Peelhorst en Maasvallei, Provincie Noord-Brabant, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Streekfonds De Maashorst dit evenement. Je bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Voorlopig programma

  • 14:00 uur: start wandeling door het Deurnese breukenlandschap (optioneel)
  • 14:30 uur: inloop meetup
  • 15:00 uur: start meetup. Met bijdragen van onder meer Marinus Biemans (wethouder Gemeente Deurne, o.v.), Ernest de Groot en tuinarchitect Roy Damen
  • 17:00 uur: borrel en hapjes

Locatie

Natuurpoort De Peel, Leegveld 8A, 5753 SG in Deurne.

Elke week ons laatste nieuws in je mailbox?

Abonneer je nu gratis op onze nieuwsservice