Grondwater onttrekken? Perceelwijzer app biedt uitkomst


10 mei 2022

In grote delen van Noord-Brabant geldt sinds 1 april een verbod op het beregenen van grasland. Boeren moeten de actuele regels en waterstanden bijhouden. De perceelwijzer app helpt daarbij.

Eenvoudig checken of er een onttrekkingsverbod geldt

Het is droog (dat weet iedereen inmiddels wel). Maar wat nog niet iedereen weet: met de Perceelwijzer app kunnen boeren en tuinders heel gemakkelijk zien of zij hun percelen wel of niet mogen beregenen.

Akkerbouwer Eric van Sleeuwen gebruikt de app onder andere om te weten of er onttrekkingsverboden gelden. "Als je op een grondwaterput klikt, zie je of er een onttrekkingsverbod geldt. Het zou nog handiger zijn als je meteen aan de kleur van de put kunt zien of er een verbod geldt."

Perceelwijzer app

Wil je weten wat de regels voor het onttrekken van grondwater in jouw gebied zijn? Kijk dan in de Perceelwijzer app. Alle grondwaterputten zijn opgenomen in de Perceelwijzer app. Als je hierop klikt zie je in een kort overzicht welke regels van toepassing zijn. In de Perceelwijzer app vind je meer perceelspecifieke informatie. Zoals: grondwaterstanden, maaiplanningen, waterkwaliteit en regenverwachting. Ook is het mogelijk om via de app meldingen van het waterschap te ontvangen. Wel zo makkelijk! De app is gratis te downloaden via de App Store of Play Store.

Nieuwe Oogst plaatste een artikel (pdf, 842 kB) over de perceelwijzer app.


Vragen? Wij helpen je graag!