Collega Johannes Boersma over werkzaamheden stamriool Oss


9 augustus 2022

We herstellen het stamriool tussen onze rioolwaterzuivering in Oijen en Oss. Deze hoofdverbinding tussen Oss en onze rioolwaterzuivering Oijen is aangelegd in de jaren ’60 en is inmiddels sterk verouderd. DTV Nieuws bekeek de bijzondere werkomstandigheden in de donkere, lage koker onder de grond waar de werkmannen zich voortbewegen met rollators en scootmobielen. Dit leverde mooie beelden op!

Vanwege de lengte van dit stamriool (4,5 km) voeren we de werkzaamheden in fases uit. Inmiddels zitten we in de vierde en laatste fase (1,5 km). Dit deel loopt hemelsbreed van de Paalakkerweg tot aan de Brabantstraat in Oss. Het rioolwater voeren we via een tijdelijke bovengrondse leiding met bijbehorende pompinstallaties af. Dat zijn de grote buizen die je langs de kant van de weg ziet liggen.

Videofragment met collega Johannes Boersma

DTV Nieuws nam een kijkje en interviewde onze projectleider Johannes Boersma en Harm van Ganzenwinkel, de directeur van de uitvoerder GW Leidingtechniek. DTV Nieuws bekeek ook de bijzondere werkomstandigheden in de donkere, lage koker onder de grond. Dit leverde mooie beelden op!

Bekijk de uitgebreide video op de website van DTV Nieuws

Lees meer over het project renovatie stamriool Oss