Groen Klimaatplein: inspiratie voor een groene tuin


2 juni 2021

Hou je van groen en wil je lekker aan de slag in je eigen tuin? Kijk dan eens naar de mogelijkheden die er zijn om je tuin te vergroenen. Een groene tuin is een levende tuin, waar ook bijen, vlinders en vogels graag komen. Met meer groen in je tuin maak je je tuin ook beter bestand tegen weersextremen, zoals hevige regenbuien en hittegolven. Het Groene Klimaatplein in Tuincentrum Coppelmans helpt je aan informatie en inspireert om je tuin te vergroenen.

Is jouw tuin al klaar voor de toekomst?

Het Groene Klimaatplein is ontstaan uit een samenwerking van de gemeente Helmond, Tuinbranche Nederland, Waterschap Aa en Maas en Tuincentrum Coppelmans. Peter van Dijk, bestuurder waterschap Aa en Maas: “Een groene tuin is beter bestand tegen de hevige regenval en grote droogtes waar we steeds vaker mee te maken krijgen. Bovendien is het goed voor de biodiversiteit.” Wethouder Erik de Vries (Openbare Ruimte): “Als gemeente proberen we de openbare ruimte zoveel mogelijk klimaatbestendig te maken. Daarnaast stimuleren we inwoners om ook zelf bij te dragen, bijvoorbeeld met onze subsidieregeling voor de aanschaf van een regenton en het aanleggen van een groen dak. Maar ook door mee te doen aan initiatieven als het Groene Klimaatplein.”

Wat biedt het Groene Klimaatplein?

In het Groene Klimaatplein vind je informatie over het aanleggen van een groen dak en het verwerken van water in je tuin zodat hij na een fikse regenbui niet onbedoeld verandert in een zwembad. Ook zie je daar welke planten je het beste in je tuin kunt zetten als je besluit om (een deel van) de tuintegels te verwijderen. Op zoek naar tips om meer bijen, vogels en vlinders naar je tuin te lokken? Ook die krijg je in het Groene Klimaatplein. Heb je vragen of kom je er niet helemaal uit? Speciaal opgeleide medewerkers van het tuincentrum helpen je graag verder.

Nieuwsgierig geworden?

Neem dan eens een kijkje bij Tuincentrum Coppelmans, Akkerweg 70,in Helmond. Of ga naar www.groenklimaatplein.nl.