Winnovatie.nl is live!


1 oktober 2020

Ons waterschap, maar ook andere waterschappen en waterorganisaties zijn continu aan het onderzoeken en innoveren. Toch laten we elkaar en de buitenwereld lang niet altijd zien wat we doen. Zonde! Om hier verandering in te brengen lanceert Het Waterschapshuis op 1 oktober winnovatie.nl. Op deze website zijn al meer dan 100 projecten te zien. Nieuwsgierig? Neem dan meteen een kijkje!

Van autonome datagestuurde waterzuiveringen tot circulair baggeren en van de Perceelwijzer tot een robot die 3D-onderwatermodellen levert. Op winnovatie.nl vind je de meest uiteenlopende oplossingen voor watervraagstukken. Uniek aan het platform is dat je per innovatie ziet in welk stadium het project zich bevindt. Van onderzoek, tot proof of concept, tot pilot, tot implementatie. Verder staan eventuele projectpartners vermeld en neem je met één druk op de knop direct contact op met de projectleider.

Kennis delen en samen leren

Winnovatie.nl is een initiatief van Het Waterschapshuis, STOWA en de  Unie van Waterschappen. Het achterliggende idee: door onderzoeken en innovaties centraal te delen, zien waterschappen in één oogopslag van elkaar waar ze mee bezig zijn en kunnen we makkelijk contact met elkaar leggen. Het is bijvoorbeeld goed denkbaar dat men in Limburg al oplossingen heeft voor vragen waar men zich in Friesland nog het hoofd over breekt en vice versa. Door kennis met elkaar te delen - ook in vroegere stadia van projecten - hoeft niet ieder voor zich het wiel opnieuw uit te vinden en kunnen waardevolle samenwerkingen eerder tot stand komen.

Ontstaan Winnovatie

Winnovatie.nl staat niet op zichzelf. De website komt voort uit Winnovatie, een besloten online samenwerkingsplatform dat vorig jaar op 1 oktober werd gelanceerd. Dit gebeurde na een geslaagde pilot van de drie Brabantse waterschappen De Dommel, Aa en Maas en Brabantse Delta. Het Waterschapshuis werkt nu aan de aansluiting van de andere waterschappen. Inmiddels zijn al negen waterschappen aangesloten.